• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Hattar

Här hittar du vårt sortiment av olika typer av hattar. Här finns allt ifrån klassiska solhattar till stråhattar med riktig cowboy-look.

Visa filter

Per sida:
Sida 1 av 2
Sida 1 av 2

Köpa hatt online.

Hatten är en av våra mest klassiska huvudbonader och har genom tiden fått extremt många olika former och utseenden. Andra huvudbonader som kepsar och mössor ändras en hel del i sitt utseende mellan olika modeller, men ingen huvudbonad ändras så pass mycket som hattarna har gjort.

Hatten har nämligen använts vid mängder av olika tillfällen och ändamål genom sin långa historia. Det är ett praktiskt plagg som håller solen borta från ögonen, en elegant huvudbonad tillsammans med frack eller skydd mot regn.

Att köpa hatt online kan ibland vara svårt då omkretsen av olika huvuden kan variera avsevärt. Moderna hattar idag har ofta en gummiresår på insidan av hatten som fäster hatten runt ditt huvud, likt en flexfit-keps.

Hattens historia.

Hatten från sin början var en styv huvudbonad som främst användes för att skydda mot sol, köld och regn. När man tänker hattens historia så fastnar det gärna i klassiska bilder av ståtliga herrar på 1800-talet, stora damhattar på 1700-talet eller de fjäderprydda hattarna på 1600-talet som vi kan förknippa med pirater och musketörer.

Men faktum är att första bilden av en hatt kan hittas på en gravmålning i antika Grekland. Denna gjordes för över 2000 år sedan. Då var det en konisk stråhatt som var skildrad i målningen.

Under medeltiden fick hatten en mer betydande roll då den började markera social status och började även användas för att vissa grupper skulle kännas igen. Judarna började bära första varianterna av Kippa som då oftast var gula. Kvinnornas huvudbonader varierade under medeletiden men då man ansåg att en gift kvinna inte skulle visa håret, så blev sjaletter och hattar vanligare.

Produkter

Handla

Information