• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Bucket hat

Bucket hat, fiskehatt, solhatt eller Beppehatten. Ett kärt barn har många namn! Här hittar du i alla fall ett brett sortiment av hatten som kommit tillbaka till modet.

Visa filter

Per sida:

Köpa bucket hat online.

Bucket hatten är en hatt helt i mjukt tyg, vilket skiljer den från andra mer styva hattar. Det som också utmärker hatten är dess runda form. Här har du en skallformad hjässa på hatten och en skärm som går ner som ett parasoll runt huvudet.

Hatten är effektiv när du vill skydda ögonen för starkt solljus men har också blivit en riktig trendsättare som hade sitt stora uppsving på 90-talet.

På grund av att hatten är helt i tyg så har moderna tyger med elastan gjort att mössorna nu går att töja något. Det är därför lättare att få hatten att passa på ditt huvud, till skillnad från innan då mössorna gjordes i ren bomull.

Bucket hattens historia.

Bucket hatt, fiskehatt, solhatt eller beppehatten eftr att hatten användes flitigt av den ikoniska Beppe Wolgers. Ja ett kärt barn har många namn och denna hatt har verkligen varit ett kärt barn genom de senaste decennierna.

Under slutet av 10-talet fick vi se många av plaggen som var populära på 80- och 90-talet komma tillbaka. Det var cykelbyxor, batikfärgade tröjor, scrunchien eller varför inte byxorna med utsvängda benslut. Ett annat plagg som kom tillbaka var bucket hatten som var väldigt populär på 90-talet. Då kunde man se den på grabbarna i Backstreet Boys, Markoolio, Eminem eler varför inte den klassiska bilden av Johnny Depp som Hunter S. Thompson i filmen "Fear and loathing in Las Vegas". 

Hatten hade helt klart sin storhetstid under 90-talet för att sedan försvinna bort lite under 00-talet. Men som tidigare sagt så har 90-talets mode kommit tillbaka under slutet på 00-talet och lever vidare under 20-talet. Så har även intresset för bucket hatten återkommit och vi är så glada för det!

Hur ser en Bucket hatt ut?

Som vi nämnt tidigare så är det klassiskt att Bucket hatten är tillverkad helt i mjukt tyg och att den har en rund hjässa med cirkelformad skärm runtom. Då skärmen är tillverkad i tyg så hänger skärmen ner lite likt ett parasoll.

Hattens övriga utformning kan variera lite beroende på vad hatten ämnas användas till. Hattar som ska fungera som en accessoar har ibland lite mindre skärm, då egentliga syftet inte är att skydda mot sol utan istället se snygga ut.

Hattar som däremot ämnas användas vid till exempel fiske eller liknande har en lite större skärm för att skydda mot sol och regn. Dessa hattar är ofta försedda med snöre som gör det möjligt att spänna hatten under hakan eller att ha hatten på ryggen med snörningen runt halsen.

En annan detalj som bucket hatten ofta har, är lufthålen med metallringar runt sidan. Dessa kan man även hitta på andra hattar men också på bucket hatten.

Idag finns det även stråhattar och liknande som inspirerats av bucket hattens utformning och dessa är vanligt att se på damhattar för skydd mot sol.

Produkter

Handla

Information