Stråhattar

Här hittar du hela vårt sortiment av tuffa och praktiska stråhattar. Hatten är inte bara praktisk i sin funktion som skydd mot solen, utan är också en riktig stilsättare på din outfit.

Visa filter

Per sida:

Köpa stråhatt på internet

Stråhattens främsta egenskap är att skydda ditt huvud och dina ögon mot solen. Ju större brätte hatten har, desto större blir skuggan som hatten utgör. Man kan nog också säga att ju större brätte hatten har, desto mer tar hatten över din outfit. Önskar du en stråhatt som inte utgör för stor del av din look så titta på en hatt med lite mindre brätte.

Fördelen med stråhatt istället för hatt i till exempel läder, är att alla små hål i stråhattens flätning fungerar som en ventilation som låter luften strömma fritt genom hatten och svalka. Hatten i läder är mer isolerande, vilket också har sina fördelar. 

Ett annat faktum är att stråhatten är tillverkad i ett material som inte kräver så stor process och är billigt att producera. Priset för stråhattarna är därför svårslagna. 

Vad är en stråhatt?

Stråhatt är egentligen ett samlingsnamn för olika typer av hattar som är vävda i stråliknande material. Förr i tiden gjorde man ofta egna stråhattar av naturliga material, vilket gjorde att hattarna var väldigt billiga att producera. Därför kunde olika typer av stråhattar ofta ses även på människor i varma områden som hade det sämre ställt.

Sedan fanns det så klart lite elegantare stråhattar som var med status i. Ett exempel på hur en sådan hatt kan se ut går att se om man tittar på Jarl Kulle i sin roll som skurk i filmen Rasmus på luffen. Där bär Jarl Kulle en väldigt rakt flätad tråhatt med svart sidenband.

Stråhatten med sin glesa väv gör sig väldigt bra för skydd mot sol och värme. Tyvärr funkar hatten mindre bra i skydd mot regn och kyla. 

Produkter

Handla

Information