• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Stråhattar

Här hittar du hela vårt sortiment av tuffa och praktiska stråhattar.

Hatten är inte bara praktisk i sin funktion som skydd mot solen, utan är också en riktig stilsättare på din outfit.

Visa filter

Per sida:

Köp din Stråhatt online!

Välkommen till vår samling av stråhattar, där tradition möter modern stil. En stråhatt är inte bara en cool huvudbonad – utan stråhatten har flera funktioner som gör den till en mycket praktisk följeslagare under sommarens varma dagar. Stråhatten är en tidlös accessoar som bär på en rik historia av både skydd och mode från fältens arbete till dagens modescener.

Historien om Stråhatten

Stråhatten har sina rötter i antika civilisationer, där den främst användes för skydd mot solen. Genom sekler har den utvecklats från enkel funktion till att vara en symbol för både status och stil. I filmen "Rasmus på luffen" kan man se Jarl Kulle bära en elegant stråhatt som accentuerar hans karaktärs sofistikation och stil.

Vårt utbud av Stråhattar!

Hos oss hittar du stråhattar i en mängd olika stilar och storlekar, perfekta för både män och kvinnor. Välj mellan klassiska modeller med korta brätten för en subtil och elegant look eller våga dig på en mer uttrycksfull cowboy-modell för det där extra modetillägget till din outfit. Här finns en rad av färger och detaljer som gör hatten unik. 

Funktion och mode

Solskydd: En av de mest uppenbara funktionerna hos en stråhatt är dess förmåga att skydda användarens huvud och ansikte från solens strålar. Det breda brättet på många stråhattar, som fedoras eller Panama-hattar, erbjuder ett omfattande skydd mot solen, vilket minskar risken för solbränna och kan bidra till att förebygga hudskador.

Ventilation: Den flätade konstruktionen av stråhattar är inte bara estetiskt tilltalande utan också funktionell. Flätningen tillåter luft att cirkulera runt huvudet, vilket hjälper till att hålla användaren sval under heta dagar. Denna egenskap är särskilt värdefull i varma och fuktiga klimat.

Stil och mångsidighet: Stråhattar finns i en rad olika stilar, från den klassiska fedoran och Panama-hatten till mer avslappnade modeller som en boater eller en bredbrättad solhatt. Detta gör dem till ett mångsidigt tillbehör som kan matchas med allt från strandkläder till mer formella sommarkostymer.

Kulturell och historisk betydelse: Stråhattar har burits i olika kulturer runt om i världen och har ofta en rik historia. Till exempel, Panama-hatten, trots sitt namn, härstammar från Ecuador och blev populär genom arbetare som byggde Panamakanalen. Denna historiska och kulturella bakgrund tillför en extra dimension till stråhattens modevärde.

Över tid har stråhatten utvecklats från en rent praktisk artikel till en modeikon, symboliserande sommar och fritid. Dess förmåga att kombinera funktion med mode gör den till ett bestående inslag i många garderober världen över.

Varför köpa Stråhatt hos oss?

Engagerad Kundtjänst: Snabba svar via e-post.
Fri Frakt: På ordrar över 800 kronor.
Generösa Returer: Minst 30 dagars öppet köp.
Exklusiva Medlemsförmåner: Gå med i vår kostnadsfria kundklubb för 90 dagars öppet köp och unika erbjudanden.
Pålitlighet: Över två decennier av erfarenhet med online-försäljning.
Lokala Leveranser: Snabba och pålitliga leveranser direkt från vårt lager i Sölvesborg.

Vi på Dunken.se är stolta över att erbjuda högkvalitativa produkter och service som gör din shoppingupplevelse så njutbar och bekymmersfri som möjligt.

Utforska vårt sortiment idag och hitta din perfekta stråhatt inför säsongen!

Produkter

Handla

Information