• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Truckerkepsar

Hos oss på Dunken.se så hittar du ett rejält gäng med truckerkepsar i olika modeller. Här finns alltifrån truckerkepsar med tryck, utan tryck, med mönster, enkelfärgade, med bjöd skärm eller med platt skärm. Den gemensamma nämnaren alla truckerkepsar har är den luftiga baksidan med nättyg.

Visa filter

Per sida:

Är truckerkepsen odödlig?

Trots att grabbarna i hiphopduon Snook i låten Mister Cool försökte uppmana sin publik att ta av sig sin truckerkeps så har kepsarna ännu inte åkt av. Kepsen har fått sitt namn då den ofta användes av amerikanska lastbilschafförer förr i tiden. Anledningen till att lastbilschafförer hade kepsarna var att de började produceras som reklam för fordonsmärken och jordbruksmärken under 70- och 80-talet. Dessa kepsar delades flitigt ut bland fordonsfanatiker där inte överraskande många lastbilschafförer tillhörde.

Truckerkepsen har gått genom många faser sedan dess och hade lbland annat ett rejält uppsving i trend under början av 2000-talet. Då kunde man se kepsarna på alltifrån marknader till märkesbutiker för ungdomar.

Det som gör att kepsen är uppskattad och användbar är bland annat att kepsarnas designer ofta gör dom väldigt tryckvänliga. Den stora och breda ytan som kepsens frontpanel utgörs av gör att man enkelt kan få ut stora tydliga logotyper eller roliga texter på kepsarna.

Vad mer skiljer Truckerkepsen från andra kepsar?

Det som främst gör att man känner igen kepsen är nättyget som större delen av kepsen består av och då främst baktill. Så till skillnad från till exempel flexfit-kepsarna som är helt täckta i tyg så har truckerkepsen oftast bara en frontpanel i tyg och i övrigt ett nät. Nätet ger en riktigt skön konditionering mot huvudet och hindrar från att svett och annat ska stängas inne mot huvudet.

Det är inte heller ovanligt att truckerkepsar tillverkas med stora logotyper framtill eller till och med roliga texter. Det var ju trots allt som reklampryl som kepsen fick sitt stora genombrott.

Kepsen tillverkas både med böjd och platt skärm, men kepsarna går ofta att justera i storlek baktill precis som snapback-kepsar.

Produkter

Handla

Information