Patches

Här hittar du ett brett sortiment av PVC patches och tygmärken för kläder, ryggsäckar med mera.

Svenska patches

Visa filter

Per sida:
Sida 1 av 2
Sida 1 av 2

Köp PVC patches i Sverige

 

Här kan du bläddra igenom ett brett sortiment av patches i olika storlekar och få dom skickade från vårt svenska lager. Här finns alltifrån humoristiska, militära, statements eller sjukvård patches. Våra patches är tillverkade i högkvalitativ PVC gummi och fästs i regel med kardborrar.

Kika igenom vårt sortiment och hitta den patch som passar dig.

Militära patches

Just tygmärken och PVC patches är något som använts mycket inom det militära för att visa gradbeteckning, namn, enheter med mera. Något som även används är märkning av de olika blodgrupperna. Genom att märka upp sin blodgrupp så kan man underlätta för sjukvården vid eventuell skada. När man märker upp blodgruppen på sin utrustning så är det då extremt viktigt att det är helt rätt blodgrupp, annat kan innebära extrem fara.

Då många av våra kläder är tillverkade med inspiration från olika militära plagg som fältrockar och pilotjackor så är även många försedda med paneler för patches. Vad passar då inte bättre med slitstarka gummipatches som även dom fått inspiration från de militära märkena.

Hur fäster man en patch

De olika märkena kan fästas på olika vis. PVC patches har i de flesta fall baksidan klädd i kardborreband med krokarnas sida av kardborrebandet. Dessa fäster man då på valfri panel med öglor. Till många patches så ingår det en lös panel med öglor som man kan sy fast på valfritt ställe och där av välja själv vart man vill ha sin patch.

Många militära plagg har redan fastsydda paneler på till exempel bröst och ärmar. Dessa paneler är till för att man ska kunna fästa PVC patches och tygmärken.

Många tygmärken kräver att man syr fast märkena på ytan där de ska fästas. Dessa tygmärken är vanligtvis runda eller fyrkantiga för att enkelt kunna sys på med maskin.

Det finns även tygmärken som är fösedda med en baksida som häftar fast om den stryks med stryjärn. Tänk då på att först stryka ytan så tyget är helt platt. Förvärm gärna ytan innan du placerar tygmärken. För att inte riskera skada tygmärken när det stryks så rekommenderar vi att man lägger en tygbit som man inte är rädd om mellan strykjärnet och tygmärket. Pressa sedan strykjärnet i cirka 30-40 sekunder. Efter detta så rekommenderar vi att man vänder plagget ut-och-in för att sedan återupprepa processen även från detta håll. Dessa instruktioner är om annat inte anges från tillverkaren av tygmärket.

Prova aldrig att stryka på en PVC patch.

Svenska patches

Som svensk leverantör av patches och tygmärken så är det självklart att vi har svenska patches med svenska nationalsymboler, flaggor med mera. Med ett brett sortiment av kläder i det svenska M90-kamouflaget så vill man ju så klart även ha svenska PVC-patches med Sveriges vackra blå/gula färger.

Här hittar du alltifrån enkla svenska flaggan, svenska flaggan med Sveriges konturer till Tre Kronor.

Fäst din patch på jacka, ryggsäck, hoodie, T-shirt eller liknande och visa att du är ett med Sverige.

Patches och tygmärken

Det vi räknar som patches i vårt soriment är de märken vi har som tillverkas i PVC-gummi. Patches är dock ett vitt begrepp för all sorters märkning med mera, men för att dela in det i produktgrupper så är just "patches" de märken hos oss som är tillverkade i PVC.

När det istället är märken broderade på tygpanel så går de istället under begreppet tygmärken. Detta oavsett hur de är ämnade att fästas på den utvalda ytan.

Vårt mål är att ha ett av Sveriges största sortiment av både PVC-patches och tygmärken.

Produkter

Handla

Information