Militära ryggsäckar

Här hittar du ett brett sortiment av militära ryggsäckar. Inom det militära så ställs det hårda krav på ryggsäckarnas kvalitet, ergonomi och framförallt funktionalitet. De ryggsäckar vi erbjuder är nyproducerade versioner av militära ryggsäckar, där man återskapat dess funktionalitet och design. 

Här hittar du en mängd olika modeller av militära ryggsäckar för olika behov.  

Militära ryggsäckar

Per sida:
Sida 1 av 3
Sida 1 av 3

Köpa militär ryggsäck online

Hos oss hittar du en mängd av olika nyproducerade ryggsäckar vars design och funktion är hämtade från ryggsäckar som är framtagna för militära institutioner runtom i världen. Olika militära institutioner har olika krav på funktion och design på dess utrustning beroende på vart i världen den militära institutionen är verksam. 

Men något de alla har gemensamt är att de måste vara redo att kunna bära mycket och tung packning långt. Detta sätter då höga krav på att ryggsäckar är högkvalitativa, välutvecklade, ergonomiska och funktionella. Det har därför genom åren lagts stor vikt inom det militära globalt att utveckla olika bärsystem på ryggsäckar och maximera dess funktioner. 

En militär ryggsäck skall kunna optimera möjligheten till packning, fördela vikten av packningen över kroppen, tillåta en ergonomisk position på ryggen, låta ryggsäcken andas mot ryggen samt att man ska kunna komprimera ryggsäcken efter dess packning. 

Det är inte heller ovanligt att de militära ryggsäckarna är försedda med remmar vertikalt över sidor och front. Detta är fästöglor för MOLLE-system, som gör det möjligt att bygga ut ryggsäckarna med moduler efter behov. Det kan till exempel vara moduler för ficklampa, kniv, mobil, vattenflaska eller första förbandslåda. Fästöglorna är även perfekta för att fästa annan utrustning som liggunderlag och rep.

Vilken militär ryggsäck ska jag välja?

För att ta reda på vilken av alla olika modeller och storlekar på ryggsäck du ska välja så behöver du givetvis först kolla över vad du vill få plats med i ryggsäcken. När, var och hur skall ryggsäcken användas och vad behöver du då få med för packning?

En bra metod kan här vara att plocka fram all packning som du vill kunna få i din nya militära ryggsäck för att få en bild av hur stor plats packningen kan tänkas ta.

Var även noga med att kolla de faktiska måtten i ryggsäckens produktinformation. Volymen ger dig en bild av hur mycket ryggsäcken sväljer totalt sett, men ryggsäckens längd och bredd utgör också en viktig faktor när du vill få plats med din packning.

Sist, men inte minst så kolla igenom ryggsäckarnas olika funktioner med komprimerings-remmar och liknande. Fundera sedan på om det är någon specifik funktion du vill få med på din nya ryggsäck.

Militär ryggsäck när man vandrar?

Inom det militära så måste man vara redo att kunna ta sig under långa sträckor med både volymkrävande och tung packning. Då gäller det att både kunna komprimera packningen och ha en bra ryggsäck där vikten fördelas ergonomiskt över kroppen.

Därför är de militära ryggsäckarna väldigt praktiska när man ska till exempel ut och vandra.

Fundera här på hur långt du tänker dig vandra och hur mycket packning som faktiskt är nödvändig att ta med dig på vandringen. Det är bara krävande att ha en för stor vandringsryggsäck och för mycket packning vid kortare vandringsleder.

En annan smart funktion att kolla upp vid just vandring är möjligheterna att packa in en vätskeblåsa i ryggsäckens rygg. Många ryggsäckar har ett fack för detta mellan vadderingen i ryggen och ryggsäckens huvudfack. Har du ett vätskeblåsa med slang i ryggsäcken så kan du enkelt dricka genom slangen samtidigt som du vandrar.

Söker du en vandringsryggsäck för lite längre äventyr så rekommenderar vi dig att ta en titt i vår kategori för just vandringsryggsäckar.

Produkter

Handla

Information