• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Skäggsmycken

Hela vårt utbud av skäggsmycken.

Att smycka skägget är en gammal tradition och skäggpärlor har återfunnits både hos Vikingarna, Pirater och faktiskt även hos de gamla Egyptierna. Smyckena kan träs både på skägg och i hår för att sedan låsas med ett gummiband.

Per sida:

Våra skäggsmycken.

Här hittar du alla våra skäggpärlor, hårpärlor och andra skäggsmycken. Skäggsmycken är en gammal tradition som återfinns i många olika kulturer enligt historieböckerna. Skäggen smyckades hos vikingarna, sjörövare och egyptier för att bara nämna några.

Många av våra skäggsmycken har motiv som är hämtade ur den fornnordiska mytologin med symboler och mönster som betydde mycket för vikingarna som bodde här i Skandinavien.

Skäggpärlor med vargar.

Här hittar du våra skäggpärlor med formen av varghuvud där skäggpärlan träs igenom vargens nacke för att skägget sedan kommer ut ur vargens mun. Skäggpärlan med varghuvud finns både i silver och brons.
Vargen är en stark symbol i norden och ses i mångas ögon som nattens rovdjur som förföljer och jagar oss men vargen är även en symbol för orädda krigare, stark ledarskap och försvarade av oskyldiga.

Skäggsmycke med tors hammare.

Tors hammare eller Mjölner som hammaren egentligen heter är den hammare som nyttjades av asaguden Tor enligt Asatron. Hammaren har kommit att bli en väldigt stark symbol för asatron och kan nog anses vara lika viktig symbol för religionen som korsett är för kristendomen. Hammaren smiddes av dvärgarna Sindre och Brokk.

Hos oss hittar du skäggsmycken med tors hammare som sticker ut ur skäggsmyckets runda form.

Hur du får in skägget i pärlan.

Du hittar även instruktioner på hur du gör för att sätta fast skäggpärlorna.

Skäggsmycken guide

Produkter

Handla

Information