• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Solglasögon

Upptäck världen av solglasögon hos Dunken.se – din ultimata guide till att välja, använda och vårda om dina solglasögon. Från klassiska pilot- och Wayfarer-modeller till de senaste trendiga 2024-designerna.

Visa filter

Per sida:
Sida 1 av 3
Sida 1 av 3

Solglasögon: Mer än bara ett modetillbehör

Ah, solglasögon! Det där lilla tillbehöret som kan lyfta vilken outfit som helst till oanade höjder. Men vet du, de är så mycket mer än bara ett fashion statement. I den här ska vi dyka djupt in i solglasögonens underbara värld. Vi tar en titt på varför de är ett måste till din outfit, olika typer som finns på Dunken.se, hur du väljer de som passar just dig, skötselråd och vad som är trendigt 2024. Så häng med!

Varför solglasögon är ett måste

Skydd mot solen

Först och främst: solskydd. Våra ögon är känsliga, och långvarig exponering för solens UV-strålar kan leda till allvarliga skador. Ett par bra solglasögon blockerar 100% av UV-strålarna och skyddar därmed dina ögon från skadliga effekter.

Stil och personligt uttryck

Sen har vi det där med stilen. Solglasögon är som en signatur – rätt par kan verkligen säga mycket om vem du är. Och det bästa? Det finns oändliga möjligheter att välja mellan!

Olika typer av solglasögon

Klassiska modeller och coola solglasögon

Pilotglasögon och Wayfarers är tidlösa klassiker som aldrig går ur modet. De passar nästan alla och är en säker investering för din accessoarsamling.

Pilotglasögon har varit coola sedan de först dök upp på 1930-talet. De kännetecknas av sina stora, droppformade linser och tunna metallramar.

Wayfarer är kanske de mest ikoniska solglasögonen genom tiderna, kända för sin distinkta form och tjocka plastbågar.

Hur du väljer rätt solglasögon: Anpassa det till din ansiktsform

Ett grundläggande tips när du väljer solglasögon är att gå efter din ansiktsform. Runda ansikten passar bra i kantiga bågar, medan fyrkantiga ansikten mjukas upp av rundare former.

UV-skydd och linsfilter

Kontrollera alltid att dina solglasögon erbjuder 100% UV-skydd. Titta också på olika linsfilter som kan förbättra synen under specifika förhållanden, som polariserade linser för att minska bländning.

Skötselråd för dina solglasögon

Håll rengöringen av dina solglasögon enkelt, det behövs inte mycket mer än en mjuk trasa och lite vatten med diskmedel räcker långt. Undvik hårda kemikalier som kan skada linserna.

Förvaring

När de inte används bör solglasögonen förvaras i ett hårt fodral för att undvika repor och skador. Alternativt så använder du ett mjukare fodral för att skydda glasen mot repor.

 

Trendiga solglasögon 2024

Färgtrender

2024 ser vi en explosion av färger, inte bara på bågarna utan också på linserna. Pasteller och neonfärger står sida vid sida med klassiskt svart och tortoiseshell.

Designinnovationer

Teknologiska framsteg har också nått solglasögonvärlden. Tänk smarta solglasögon med inbyggda högtalare eller de som automatiskt anpassar sin toning efter ljusförhållandena.

Solglasögon för olika tillfällen

Det finns ett par solglasögon för varje tillfälle. Till vardags kan något mer avslappnat passa, medan du till en fest kanske vill ha något med lite mer bling.

Barn och solglasögon

Glöm inte bort de små! Barnens ögon är ännu känsligare för solens strålar, så se till att skydda dem med solglasögon som är både snygga och funktionella.

Oavsett om du är ute efter ett par solglasögon för stranden, för sporten, eller bara för att hänga i staden, hoppas vi du hittar dom hos oss. Kom ihåg, solglasögon är inte bara för sommaren – dina ögon behöver skydd året runt. Så investera i ett bra par och håll stilen – och dina ögon – skyddade!

Har du några övriga frågor så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.

Produkter

Handla

Information