Tygkassar

Ett grymt utbud av snygga tygkassar med licenserade motiv från ölmärken, TV-serier, filmer med mera. Tygkassen är smidig då den som tom, enkelt kan rullas ihop och tar då minimal plats. När du sedan behöver bära något med dig så plockar du enkelt fram tygkassen och fyller den med din packning.

Per sida:
Sida 1 av 2
Sida 1 av 2

Snygga tygkassar med tryck

I vårt breda sortiment av tygkassar så hittar du riktigt snygga tryck från favoritöl, din favorit till TV-serie eller film med mycket mera. Motiv som man är ovanliga att hitta på just tygkassarna. Här finns alltifrån kända logotyper från superhjältar till skräckinjagande motiv.

Söker du en tygkasse som är lite snyggare att bära runt på eller som kan hjälpa dig med att sätta stilen så har vi tygkassarna för dig. Söker du istället fula och tråkiga tygkassar så får vi be dig leta vidare.

För aldrig någonsin har tygkassarna varit snyggare och tuffare än dessa!

Tygpåse, tygkasse eller tygväska?

Det finns ju ett gammalt talesätt som lyder "ett kärt barn har många namn" och den kära tygkassen är väl just en sådan produkt helt enkelt. Vi kallar den för olika saker men innebörden är ofta samma produkt. Den klassiska tygkassen gjord i enkelt bomullstyg med ett långt bärhandtag.

Till en början köpte man ofta tygkassarna i mataffärerna för att minska användningen av plastpåsar, eller så fick man en tråkig tygkasse från något företag med fantasilös PR-avdelning. De där företagen som tyckte de var kreativa när de tryckte upp företagsloggan på tygkasse, isskrapa och pennor.

Men idag är tygkassen betydligt tuffare än så. För nu har vi nämligen gjort det möjligt att bära tygkasse med din favoritfilm, TV-serie eller favoritöl.

Tygkasse med tryck

Är tygkassen ett miljövänligt alternativ istället för plastkasse?

Svaret är både ja och nej. Tygkassen är tänkt att vara ett miljövänligt alternativ till plastkassen och papperskassen, men faktumet om den är miljövänligare avgörs på hur många gånger man använder sin tygkasse.

Hur många gånger måste man använda en tygkasse?

Ja, hur många gånger ska man då behöva använda tygkassen för att den ska vara ett bättre alternativ för miljön. En studie gjord av UK Environment Agency visar att en tygkasse ska användas över 131 gånger för att anses vara miljövänligare än plastkassen. Men om plastkassen används för att slänga hushållssopor i så stiger siffran ytterligare till 327 gånger.

Detta är dock bara siffror man kan använda som riktmärke då plastkassens miljöpåverkan avgörs på huruvida påsen återanvänd och om den återvinns, förbränns eller hamnar i naturen.

Vad bidrar tygkassen till då?

Ja, det vi inte får glömma är att tygkassen är tänkt att återanvändas många gånger. Det gör att konsumtionen av plastkassar minskar. Man återanvänder samma produkt under en längre tid och förhoppningsvis så pass länge att den till och med blir miljövänligare ur tillverkningsaspekten.

Då har vi ju inte ens nämnt att tygkassen dessutom är betydligt snyggare. Det är ju mycket roligare att gå runt med en snygg tygkasse med stort snygg tryck än en plast- eller papperspåse med matkedjan tryckt på påsen.

Produkter

Handla

Information