Midjeväskor

Här har vi samlat ihop alla våra olika midjeväskor från olika märken och tillverkare. Midjeväskan är den perfekta miniväskan att ha till värdesaker eller packning man vill ha lättillgängligt.

Per sida:

Köpa midjeväska online

Är du behov av att kunna bära med dig en lättare packning?
Är du behov av att kunna ha mindre packning lättillgänglig?
Är du i behov av att hålla plånbok, pass och annat borta från ficktjuvar?
Då är midjeväskan perfekt för dig!

Här hittar du ett blandat sortiment av midjeväskor med olika praktiska funktioner och designer. Här hittar du alltifrån diskreta midjeväskor som du enkelt kan dölja, till midjeväskor som går att göra om till stora ryggsäckar.

Är det en midjeväska du söker, så är sannolikheten stor att du hittar just din midjeväska här!

Midjeväska, magväska eller bältesväska?

Som man brukar säga, ett kärt barn har många namn. Midjeväskan är absolut ingen nyskapad produkt och det är därför inte så konstigt att den hunnit få några olika namn genom åren. Midjeväska, magväska och bältesväska syftar oftast på samma typ av väska. Den vi bär i ett bälte runtom midjan. Därför är också just namnet midjeväska det vi kan ser används oftast för väskan, även om namnet magväska nästan används lika ofta.

Midjeväskan är alltså en liten väska som man från början bar i sitt bälte. Men idag har midjeväskorna i stort sett alltid ett eget bälte, vilket gör dom enkla att plocka loss. Midjeväskan fungerar som en typ av komplement till fickor och handväskor.

Midjeväskor har man faktiskt hittat långt tillbaka i tiden och de tidigaste exemplen är väskor från folkvandringstiden. Det vill säga under järnåldern. Även i Sverige och Norge har man hittat midjeväskor från just denna tidsepok.

Vad är en becknarväska?

Som tidigare sagt så har ett kärt barn många namn. En lite senare typ av benämning på midjeväskan är becknarväska. Beckna är ett slang för sälja, nasa eller langa. Det vanliga är då att man bär becknarväskan på bröstet där man trär den över axel och huvud, mer likt en axelväska än en midjeväska. På så sätt har du varor och pengar lätt åtkomligt på bröstet.

Detta har i sin tur gjort "becknarväskan" som en del av en stil bland ungdomar.

Produkter

Handla

Information