• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

CBGB & OMFUG

Ett brett sortiment av merchandise från den legendariska rockklubben CBGB OMFUG.

Visa filter

Per sida:

Rockklubben CBGB & OMFUG

1973 så bildades en klubb på gatan Bowery i centrala New York. Klubben fick namnet CBGB eftersom klubben ämnades spela musikstilarna Country (C), Bluesgrass (BG) och Blues (B). Klubben blev dock istället ett forum för den amerikanska punken och New Wave. Klubben lockade tidigt in band som The Ramones, Blondie, Talking Heads, Misfits, Joan Jett, The Cramps med mera.

Klubben började således spela musikstilar som inte föll under de kategorier som klubben vid grundandet ämnade spela. Därför la man i namnet till "& OMFUG" som står för "and other music for uplifting gormandizers".

Gormandizers betyder gourmander, och är någon som njuter av god mat. I detta sammanhanget kan det istället tolkas som musikälskare.

Under 90-talet så bjöd klubben på band som Sum 41, Korn, Green Day och Guns n Roses och Duff McKagan från det sistnämnda bandet agerade ambassadör för klubben.

T-shirts och andra merchandise från CBGB & OMFUG

Många menar att punkrocken föddes på klubben CBGB och då The Ramones räknas som ett av de absolut första punkrockbanden att slå igenom, så är det nog inte långt ifrån sanningen. The Ramones hade nämligen många av sina tidigaste stora spelningar på just CBGB. Totalt spelade The Ramones på CBGB över 70 gånger.

Klubben har därför en väldigt stor betydelse i punkrockens historia och har fått en riktig ikonisk status.

Det gör oss därför väldigt stolta att kunna leverera ett brett sortiment av merchandise från CBGB & OMFUG. Alla merchandise är officiella merchandise och här hittar du alltifrån T-shirts, hoodies, longsleeves, väskor, muggar och musmattor.

Produkter

Handla

Information