• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Elvis Presley-produkter

En av världens mest älskade och hyllade rocksångare ska så klart ha ett eget brett sortiment hos oss på Dunken.se

Här hittar du alla våra produkter med Elvis "The King" Presley.

Visa filter

Per sida:

Produkter med Elvis Presley

Vi har ett brett sortiment med officiella merchandise som hyllar "The King". Elvis Presleys skivor har sålt i mer än 1 miljard exemplar över hela vår värld och det är ju därför inte så konstigt att det finns en efterfrågan på hans merchandise.

Här hittar du alltifrån Elvis Presley T-shirts, Elvis Presley hoodies eller varför inte kaffemugg med Elvis.

I vårt utbud av produkter med Elvis Presley så har man försökt fånga de klassiska bilderna av Elvis Presley men på klädesplagg och andra produkter som är moderna idag.

Elvis Presleys liv

Elvis var som vi alla vet, en amerikansk rocksångare och senare också skådespelare. Elvis storhet är svår att beskriva i ord och han anses vara en av 1900-talets mest framträdande underhållare.

Hans försäljningsstatistik visar dock ändå hur stor han faktiskt var, då han är den artist som sålt mest skivemplar genom tiderna.

Elvis föddes i staden Tupelo i amerikanska Mississippi. Elvis var det enda barnet, då hans tvillingbror Jesse dog vid födseln. När Elvis var 11 år så önskade han sig ett gevär eller en cykel i födelsedagspresent, men istället fick han en gitarr. Under året som kom så började han ta gitarrlektioner av sin farbror Vester.

Elvis familj var väldigt religiös och han sjöng ofta i en gospelkör. Där fick han av prästen, mycket beröm för sin talang.

När Elvis var runt 18 år så fick han jobb som lastbilschaufför och samtidigt började han på att studera till elektriker. Han körde ofta förbi Memphis Recording Service där också var den plats där Sun Records låg.

En dag hade de satt upp en skylt med texten "Inspelning av skiva för 4 dollar". Elvis samlade mod och gick in i studion där han betalade 4 dollar för att få spela in en skiva.

Han spelade där in en skiva innehållandes två låtar, som han uppgav var en födelsedagspresent till sin mor. Snarare så tror man att det var ett medvetet försök att få sin röst hörd.

Elvis gjorde sedan ett återbesök i studion år 1954 och ägaren Sam Philips fick då tips om den unge Elvis. Sam Philips gillade vad han hörde och gav Presley chansen att spela in en singel med bassisten Bill Black.

Elvis karriär hade nu börjat sättas i rullning.

Elvis Presleys död

Elvis karriär gick väldigt fort och han fick problem med missbruk av bland annat receptbelagda tabletter. Dessa tabletter bröt sakta ner honom.

Fram till sin död som uppträdde Elvis runtom i USA och han hade en turné som skulle gå igång den 17 augusti 1977.

Men dagen före turnéstarten så hittades Elvis livlös på badrumsgolvet i Graceland. Återupplivningsförsöken misslyckades och han dödsförklarades klockan 15:30 den 16 augusti 1977.

Dödsorsaken var ett hjärtfel.

Produkter

Handla

Information