• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Motörhead kläder

Här hittar du endast Motörhead kläder som är officiellt licensierade.

Visa filter

Per sida:

Motörhead föds.

Efter en konsert i Kanada år 1975 så slänger det brittiska bandet Hawkwind ut den 30-åriga Ian Fraser "Lemmy" Kilmister. Orsaken är medlemmens dogmissbruk som övriga bandmedlemmar inte tolererar. Lemmy åker hem till England för att kort därefter sätta ihop sitt egna band där han själv spelar basgitarr och sjunger. Övriga bandmedlemmar blir Larry Wallis på gitarr och Lucas Fox på trummor.

Bandet var tänkt att få heta Bastard men namnet gillades inte av bandets manager. Istället fick bandet namnet Motörhead efter en av de låter Lemmy skrev i sitt tidigare band - Hawkwind.

Redan året efter att bandet bildades så bytte man trummis från Lucas Fox till Phil "Philthy Animal" Taylor.

Larry Wallis önskade en ytterligare gitarrist trotts att Motörhead egentligen skulle vara en kvartett. Men man rekryterade då gitarristen Eddie Clark som lyckades ordna med en gratis replokal i Chelsea. Väl där så dök alla upp förrutom Larry Wallis och bandet startade utan honom. Efter några timmar dök Larry upp för att sedan efter repningen lämnade hela bandet. Motörhead fortsatte därefter som en trio och från originaluppsättningen så var det redan nu bara Lemmy kvar.

Bandet höll på i några år utan att nå det stora genombrottet men i början av 80-talet så släppte det äntligen. Stora orsaken till framgången är hitlåten "Ace of spades" som släpptes på bandets fjärde album med samma namn. Ace of Spades får vi väl nu se som en odödlig klassiker.

Ian Fraser "Lemmy" Kilmister.

Lemmy Kilmisters liv har satt prägel på hela synen på Rock N' Roll-livet. Han föddes på julafton 1945 i Staffordshire, Storbritannien. Som barn flyttade han dock från England till Wales och sägs där ha fått smeknamnet "Lemmy" som var slang för engelsman.

1967 så flyttade en 22-årig Lemmy till London där han jobbade som roddare åt den numera legendariske Jimi Hendrix. Där tror man att Lemmys missbruk av droger och alkohol tog fart och blev en del av hans vardagar.

1969 tog Lemmy steget mot en egen karriär inom musiken och var med att starta bandet Hawkwind. Han blev dock inte kvar i bandet i mer än 6 år, då övriga bandmedlemmar beslutade att han skulle slängas ur bandet till följd av sitt drogmissbruk. Lemmy lät dock inte detta hindra honom utan han satte istället snabbt igång ett nytt bandprojekt som till slut fick namnet - Motörhead.

I Motörhead blev Lemmy fort frontfiguren och var så under hela bandets 40-åriga levnadstid. Hans liv kan kort sammanfattas med det klassiska uttrycket sex, drugs and rock n' roll.

År 2015, 4 dagar efter sin 70-årsdag så somnade Lemmy in till följd av hans prostatacancer och hjärtsvikt. Bara två dagar innan hans bortgång så hade han fått beskedet om att han hade en aggressiv cancer och man sa då att han bara hade några månader kvar.

Efter Lemmys plötsliga bortgång så beslutade de två kvarvarande medlemmarna Mikey Dee och Phil Campbell att Motörhead skulle få gå i graven med sin inoniska frontfigur.

 

Motörhead merchandise.

Motörhead som band gick i graven i samband med Lemmys bortgång år 2015 men musiken som bandet levererar kommer leva kvar långt efter deras upplösning, om inte föralltid. Motörheads tunga och kompromisslösa musik med Lemmys raspiga röst fortsätter gå varmt i våra högtalare och något som också lever vidare är då så klart även deras merchandise.

Det finns fortfarande en stor efterfrågan på Motörheads T-shirts, hoodies, inrending med mera. Detta är kanske inte så konstigt då bandet är ett av världens mest ikoniska rockband, Lemmy är ett av världens mest ikoniska rocklegender och dessutom så är bandets välgjorda merchandise värdiga bandet.

Motörheads merchandise har varit lika populärt som deras musik under flera decennier och fortsätter leverera. Minst en T-shirt från Motörhead borde vara standar i varje rockares garderob.

Motörheads Warpig - Snaggletooth.

Bandet är legendariska, sångaren är legendarisk och även loggan är så pass legendarisk att även folk som inte lyssnar på rock känner till vart loggan hör hemma. Självklart pratar vi om det ikoniska loggan föreställande det vansinniga vidsvinet Snaggletooth.

Snaggletooth föddes redan vid bandets debutalbum 1977 och var då tryckt på albumets omslag.

Snaggletooth hittar man på i stort sett samtliga merchandise från Motörhead. Alltifrån masker, inredningsdetaljer till T-shirts och andra kläder.

Produkter

Handla

Information