The Beatles

Här hittar du alla merchandise från det stilbildande brittiska pop- och rockgruppen The Beatles. Alla produkter är officiella licenserade merchandise.

Visa filter

Per sida:

Köpa The Beatles merchandise online

Vi har alltid haft lite extra fokus på rockkläder och rockmusik. Det är därför självklart för oss att ha merchandise från det band som har gjort så stor påverkan på den rockmusik vi lyssnar på idag. The Beatles musik är inte bara fyllt av tidslösa klassiker, de förändrade hela musikvärlden på sin tid och la banan för det vi idag kallar för modern rockmusik. 

Vi har The Beatles att tacka för så mycket och vad passar då inte bättre än att hylla detta band genom att bära deras fantastiska merchandise. 

Hos oss hittar du endast officiella licenserade merchandise. 

Vilka var egentligen The Beatles?

The Beatles bildades i engelska Liverpool år 1960. Bandet föddes ur det tidigare bandet The Quarrymen där John Lennon, Paul McCartney och George Harrison var aktiva sedan tidigare. Många kallar det egentligen bara att The Quarrymen fick ett namnbyte och att The Beatles då egentligen redan föddes 1956.

Till sin början som The Beatles så satt Pete Best bakom bandets trummor, men fick sparken 1962 då bandet fick skivkontrakt. 

Pete Best ersattes då av Ringo Starr och den klassiska kvartetten var nu samlade. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr blev bandets medlemmar under succéåren. De två förstnämnda var de som låg bakom större delen av gruppens låtar.

The Beatles slog snabbt igenom och skapade en hysteri bland sina fans som man kallar "Beatlemania". The Beatles spred inte bara musikaliska trender utan påverkade mode så väl som politik. 

The Beatles som band var aktiva mellan 1960 - 1970. När bandet upplöstes så fortsatte alla medlemmar med framgångsrika solokarriärer. Många fans hoppades länge på någon form av återförening. En återförening som grusades helt när John Lennon blev skjuten till döds 10 år efter att bandet upplöstes. 

Produkter

Handla

Information