Vilken bomberjacka ska jag välja? Herr

Bomberjackan har äntligen hittat tillbaka till våra garderober och denna tidslösa jacka har fått många olika utseenden under åren som har gått. Vi får ofta frågan om vilken bomberjacka man ska välja och många är väldigt förvirrade över vilken look de egentligen vill ha på sin bomberjacka.

Vi tänkte därför gå igenom några av våra olika bomberjackor och peka ut skillnaden.

 

Klassisk bomberjacka

Detta är den 2000-talets version av den klassiska bomberjackan.

Denna bomberjacka från det tyska märket Urban Classics har den vanliga korta modellen som är klassisk för bomberjackan. Det som skiljer den från den gamla bomberjackan som började bäras av stridspiloter i början av 1940-talet är att den är tunnare i fodret vilket inte ger riktigt så rund form av överkroppen.
 
Bomberjackan har i övrigt de detaljer som den gamla MA-1 jackan har med ficka på armen och rund krage.
 
Denna jackan tillverkas i många olika färger.

Följande färger finns i dagsläget:
Svart
Navy Blue
Oliv
Vit
Burgundy
Beige
Grå
Mörkoliv
Röd
Mörkgrå
 
Vill du ha en snygg klassisk bomberjacka men som ändå ser ut mer som en modern jacka än en arméjacka så är detta helt rätt för dig!

Vissa färger har inte det orangea foder som är klassiskt för bomberjackan.
 
Bomberjacka herr
 

Klassisk Bomberjacka Svart Nylon - min favorit!

Denna bomberjackan påminner väldigt mycket om den Klassiska bomberjacka som vi skrev om här ovanför. Det som skiljer den är att dragkedjorna har ett riktigt snyggt vattentätt överdrag i gummi och en lite "lyxigare" insida med ett mörkorangeat rutmönstrat tyg.

Annars är det en modernare version av bomberjackan där den har rätt modell men en tunnare fodring vilket gör att den inte får den riktigt runda och arméliknande modell som den första bomberjackan har.

Även denna jacka är perfekt om du vill ha en modern jacka med en bomberjackas former.

Klassisk Bomberjacka Svart Nylon Modell fram

 

Äkta bomberjacka MA1

Här har du den bomberjacka du letar efter om du vill ha det klassiska arméstuk på bomberjackan som de gamla klassiska bomberjackorna har. MA-1 jackorna är rejält fodrade vilket ger överkroppen en riktigt rund och biffig look.

Denna typen av bomberjackor har haft ett dåligt rykte då den förr sågs som något som enbart användes av skinnheads. En punkstil som förknippades starkt med nazismen. Denna bild av denna bomberjackan har som tur väl är försvunnit mer och mer sedan dess för att idag vara en helt accepterad pjäs i var mans garderob.

Idag kan du till och med se många kändisar gå runt i runda MA-1 bomberjackor vilket såklart bidrar till att arméjackans negativa rykte bleks ut.

Denna versionen av bomberjackan har en kraftfullt vattenavvisande nylontyg och dragkedja i guldfärg.

Något som visar att det är en riktig bomberjacka är att den är gjord så att man enkelt kan vända den ut och in vilket gör att jackan lyser i en klar orange färg. Detta är anledningen till det orangea foder som bomberjackan är känd för att ha. Jackan användes av stridspiloter och när de hamnade i nöd så drog de på sig jackan ut och in vilket gjorde det enklare för räddningen att se den nödsatte piloten.

Vill du ha en "riktig" och rund bomberjacka med det arméstuk som denna jacka är gjord för att ha så är denna jacka helt rätt för dig.

Äkta Bomberjacka

 

Bomberjacka två toner fodrad

Detta är en riktigt fräck version av bomberjackan. Jackan är tillverkad i ett tyg som gör att färgen "rör sig" i ljuset vilket ger jacka olika nyanser. Något som ger jackan en liten extra fräck touch är att muddarna är svarta även på den olivgröna och burgundyfärgade versionen av jackan.

Detta är inte en klassisk version av bomberjackan utan det är en riktigt snygg remake med annat material på tyget och tunnare foder än den ursprungliga bomberjackan. Istället för nylontyg så är denna jackan i polyestertyg.

Men för att vara en modern version av bomberjackan så håller den forfarande rätt former och helt klart en av de snyggaste tolkningarna av bomberjackan som gjorts.

Denna bomberjackan finns i färgerna:
Olivgrön
Svart
Burgundy

Bomberjacka två toner fodrad oliv modell

 

Bomberjacka Kamouflage Herr

Här har du en modern version av bomberjackan men som är tillverkad i ett kamouflagetyg. Något som inte alls är klassiskt för bomberjackan men som gör den till en pjäs som verkligen sticker ut ur mängden och vi måste ju erkänna att vi gillar den!

Bomberjackan har de detaljer som är en bomberjacka ska ha och även den korta modell som den gamla klassiska bomberjackan har. Den är något tunnare och inte riktigt så rund som den gamla bomberjackan utan håller de mer moderna former som 2000-talets version av bomberjackan har.

Denna jackan finns i färgerna:
Wood Camo
Dark Camo

Bomberjacka Kamouflage fram woodcamo

 

Basic quilt bomberjacka

Här har vi en total remake av den gamla bomberjackan och det enda som egentligen gör den till bomberjacka är formen. Men det annars blanka nylontyget är utbytt till ett matt polyestertyg och den annars släta ytan är istället sydd i vågräta ribbor.

Detta är verkligen ett bra exempel på hur man utvecklar nya moderna jackor med inspiration ifrån de gamla bomberjackorna som är väldigt tidslösa och snygga.

Jackan har formerna som en bomberjacka men det är egenligen också det enda som den klassiska bomberjackan och denna version av bomberjackan har gemensamt.

Denna jackan finns i färgerna:
Olivgrön
Svart

Basic quilt bomberjacka

 

Bomberjacka med huva herr

Detta är ännu ett bra exempel på hur man plockat fram en snygg jacka där man haft bomberjackans former och utseende som grund. Man har egentligen bara tagit en klassisk bomberjacka med 2000-talets tjocklek på fodret och sedan satt på den annars huvfria bomberjackan en stor luva med en riktigt lurvig pälskrage.

Det är en riktigt snygg detalj som tar bomberjackan ytterligare ett litet steg till den moderna stilen istället för arméstilen.

Denna jackan finns i färgerna:
Svart
Olivgrön
Marinblå

Vill du ha en klassisk men modern version av bomberjackan samt en lite vintrig look så är denna helt rätt för dig.

Bomberjacka med huva navy

 

Bomberjacka lång modell vår/sommar herr

Den långa modellen av bomberjackan har blivit mer och mer vanlig till såväl dam som herr. Jackan skiljer såklart väldigt mycket ifrån den klassiska bomberjackan då jackan normalt sätt har en kort modell och slutar med en åtsittande mudd vid midjan.

Däremot har jackan det orangea tyget som är en av de detaljer som får den klassiska arméjackan att sticka ut från andra jackor.

Denna jackan finns i färgerna:
Svart
Olivgrön

Söker du en bomberjacka som är lång modell fast något tunnare fodrad så är denna jacka helt rätt dig!

Bomberjacka lång modell vår/sommar herr svart fram

 

Imitation suede bomberjacka herr

Denna remake av bomberjackan har egentligen bara passformen gemensamt med den klassiska bomberjackan. Bomberjackan är normalt sätt väldigt tjockt fodrad då den skapades för stridspiloter och därför krävde att kunna klara kallare klimat på högre höjder. Den gamla bomberjackan ger därför en riktigt rund och biffig överkropp.

Denna bomberjackan är helt ofodrad och det annars blanka nylontyget är utbytt ett nästan helt rent polyestertyg som har en matt look som nästan ser ut som mockaläder.

Även detta är ett typexempel på hur bomberjackan mer och mer moderniseras och får flera nya versioner.

Finns i färgerna:
Svart
Olivgrön
Toffee

Imitation suede bomberjacka herr
 

 

Bomberjacka kort modell vår/sommar herr

Här har man tagit den klassiska bomberjackan och tagit ur det tjocka fodret vilket gör det till.... inte en klassisk bomberjacka.
Den klassiska bomberjackan är ju känd för att genom sitt tjocka foder få en rund och biffig form av överkroppen. Men för att kunna bära en bomberjacka även på sommaren så är detta en riktigt snygg lösning.

Bomberjackan har ett riktigt tunnt och lätt tyg.

Detta är en sval och modern remake av den annars väldigt varma bomberjackan.

Finns i färgerna:
Svart
Navy Blue
Olive
Vit
Burgundy

Produkter

Handla

Information