Välkommen till vår blogg och nyhetssida

Här kommer du se löpande information och nyheter från vår sida.

 

 

 

Vinterkläder herr

Hösten är i full gång... Dagarna blir kortare och löven har börjat falla från träden. I södra delarna av vårt avlånga land så har vi fortfarande ganska höga temperaturer men uppe i de norra delarna så är det redan minusgrader. Det har därför återigen blivit dags att citera familjen Stark från Game Of Thrones - "Brace yourselves! Winter is coming!".

Det har alltså börjat bli läge att titta på de lite varmare kläderna och vad passar då inte bättre än lite tips på plaggen som är heta just nu.

Bomberjackan lever vidare även i vinter - Klassisk MA1 bomberjacka.

De första bomberjackorna tillverkades under första värlskriget där de användes av det amerikanska flygvapnet. Dessa jackor var tillverkade i läder och då så klart även väldigt tunga. På insidan var de dessutom klädda i päls för att piloten skulle hålla sig varm på de höga höjderna och låga temperaturerna som höjderna innebar.

Bomberjackan har gått en rejäl utveckling sedan den första modellen togs fram och den jacka vi mest förknippar med namnet bomberjacka idag är den modell som heter MA1. MA1 är tillverkad i ett robust nylontyg och även känt för sitt oranga foder och runda form.

Vår MA1 jacka är väldigt trogen sitt original och har samtliga förutsättningar som en klassisk MA1 jacka ska ha.

Du hittar direkt till klassiska MA1 bomberjackan här!

 

MA1 jackan i en moderna tappning - MA1 jacka med huva.

Tillsammans med att bomberjackan har blivit trendig igen så har det kommer oändligt många olika versioner av bomberjackan. Bara hos oss på Dunken.se så kan du hitta över 50 stycken olika versioner av bomberjackor och en av de vi säljer absolut mest av är den jacka som ser ut som MA1 jackan men som har fått en huva också.

Istället för det oranga fodret så har jackan ett svart quiltat foder med rejäl stoppning. Jackan finns i grönt med grå huva, svart med grå huva och svart med svart huva.

Här hittar du bomberjackan med grå huva här!

Mössor med kort hjässa fortsätter vara populär - Sotarmössa.

En av våra mest populära under fjolåret och vi ser redan nu att mössan är uppskattad även i år. Men nuvarande betyg på 5 av 5 ljuger inte, det är en riktigt fin mössa och priset på 99 kronor gör den svårslagen.

Sotarmössan finns i svart, navy, mörkgrå, gul, grön, burgundy, ljusgrå och samtliga färger hittar du här!

Mössa för rysk vargavinter uppskattas även i Sverige - Ushanka rysk pälsmössa.

En mössa som verkligen har varit populär och som uppskattats över vår förväntan är vår helpälsade ryska mössa med öronlappar.  I pannan har mössan den gamla Sovjet-symbolen. Orsaken att denna symbol pryder mössan är ingen slump. Detta är ett historiskt plagg som bars utav Sovjets soldater under de ryska vintrarna. Mössan är en replika av dessa mössor som också dom hade Sovjet-loggan i pannan.

Gillar du varma pälsmössor så kommer den mössa inte göra dig besviken. Den ryska vintermössan hittar du här!

 

Produkter

Handla

Information