Varma jackor som du inte får missa - Herr

Löven har börjat gulna och nätterna bjuder på mer kyla. Kvällarna blir mörkare och morgonens första solstrålar lyser upp en tung dis. Det har äntligen blivit dags att börja plocka fram de lite varmare och mysigare kläderna och lägga undan shortsen i väntan på ny sommar.

Ännu är det inte riktigt dags för de riktigt tjockt fodrade vinterjackorna. Men höstjackorna börjar fylla sin funktion och är direkt välbehövliga under morgonens tidigaste timmar.

Vad passar då inte bättre än att vi har fått in ett helt gäng med nya modeller på jackor som lämpar sig bra för höstvädret. Jackor som ger dig en bra värmeisolering när himlen lämnats molnfri och graderna snabbt sjunker när solen gått ner. Sedan jackor som håller både vind och vatten borta från kroppen när molnen kommer fram och höstrusket drar igång på allvar. Vi har fått in jackor för alla väder.

Därför tänkte vi köra en liten snabb inspirerande genomgång av några utvalda modeller.

 

Skogshuggarjackan har verkligen blivit populär!

I slutet av sommaren kom denna fodrade skogshuggarjackan in från tyska Brandit. Jackan blev direkt en ny favorit i vårt sortiment och vi får varna för slutförsäljning! Denna jacka blir det svårt för Brandit att fylla på lagren i takt med den ökade efterfrågan på jackan.

Det är dock ingen slump. Vem vill inte ha en varmt fodrad jacka i teddyfleece på utsidan och ett yttertyg i klassisk flanelltygslook.


Tänk dig själv att dra på dig denna sköna skogshuggarjacka en kylig höstdag.

Jackan finns både i rött och svart samt grå och svart. Båda jackorna är fodrade med den vita mjuka teddyfleecen.

Vill du fortsätta stilen så har vi ett par passande accessoarer här.


Självklart har vi även en liknande jacka i en tunnare variant där teddyfleecen är utbytt mot ett blankt polyesterfoder.


Skogshuggarjackan är ett tidlöst plagg som du kan använda utan att vara rädd att den ska gå ur tiden eller tappa trend.
Jackan kombineras med fördel till ett par jeans.

 

Jackor i mjuk och skön teddyfleece!

Teddyfleecen finns inte bara som innerfoder på jackor, utan teddyfleecen har även blivit väldigt populär även som yttertyg. När man vill ha en vardaglig och avslappnad stil så gör sig faktiskt teddyfleecen väldigt bra. Kombinerar man teddyfleecen med kamouflage så får man även ett läckert mönster som med teddyfleecen får en mjuk och rund look på kamouflagemönstret.

Fleecejackan i teddyfleece finns i flera olika modeller och både som enkelfärgade och med kamouflage.

Teddyfleece Worker Jacka 1 Teddyfleece Worker Jacka 1
Teddyfleece Worker Jacka 1 Teddyfleece Worker Jacka 1


Här är en klassisk jackmodell med dragkedja som öppnar jackan. Dragkedjan här går att dra hela vägen upp på den höga halsen, vilket kan skydda att vind letar sig in under jackan eller kyler ner din hals. Jackan är försedd med ett tunt luftigt polyesterfoder.

Men teddyfleecen finns även som yttertyg på pulloverjacka.

 

Teddyfleecen i pullover-modell har dragkedja i hals och även på jackans sida. Sidans dragkedja kan öppnas för att underlätta vid av- och påtagning av jackan. Här finns även utrymme för en stor bröstficka. Även denna sköna jacka i teddyfleece är fodrad med ett luftigt polyesterfoder.

 

Västar går att kombinera med andra jackor på hösten!

Våra västar är ranger västar är väldigt uppskattade med sitt varma isolerande tyg och funktionella fickor som fyller västens framsida.

Fördelen med västen är att den håller kroppen varm samtidigt som ärmarna lämnas rörliga. Det går även skifta vad man kombinerar västen med beroende på väderleken för dagen. Västen kombineras på ett snyggt sätt med både jeanskjortor, kamouflageskjortor och flanellskjortor.

Att kombinera en väst med en hoodie är också ett väldigt populärt alternativ. Det har faktiskt blivit så pass populärt att vi ser flera jackor där man valt att designa hela jackan i looken att en väst kombinerats med en hoodie.

 


Här ser du först en jacka med jeanstyg över kroppen som en jeansväst men med ärmar och huva i bomullstyg som en hoodie. På andra bilden är vår jeansväst med huva där man låtit västens form utan ärmar vara kvar men huvan från en hoodie sticker ut under västens krage.

En annan kombination som är lite mer oväntad men som blir riktigt snygg är att kombinera våra västar med jackorna i teddyfleece från förra stycket.

Här ser du exempel på hur snygg kombinationen kan bli.

Även här kan man med fördel blanda in kamouflagemönster för att ge looken lite extra liv. Här nedanför syns en teddyjacka i fleecetyg tillsammans med en olivgrön väst.

Dessa två praktiska plagg funkar både som en vardaglig casual stil men också när du behöver lite funktioner på dina kläder som t.ex. vid fiske, vandring, camping eller annat. Det är rejält, stilrent och framförallt praktiskt.


 

Kombination av teddyfleece och vanligt tyg. Ja, varför inte?

Ibland så känns det som designers tävlar i vem som kan komma på den mest galna kombinationen av två plagg och vissa plagg känns rejält överarbetade i sin design. Det händer ofta att plagg är riktigt snygga i designen förutom den där lilla detaljen som man märkligt satt dit för att göra plagget unikt. Det kan vara någon accessoar eller något tryck som inte känns rätt.

Men ibland så blir det riktigt bra. Här är ett exempel där designern varit lite "wild and crazy" och vågat testa något helt utanför ramarna. För att sedan få ett riktigt lyckat plagg i sin design!

Här har överdelen ett enkelfärgat teddyfleece som klär krage, huva och ärmar. Resten av kroppen har ett polyestertyg i kamouflage.

Här kan du välja mellan svart teddyfleece med mörk kamouflage eller oliv teddyfleece med klassiska woodland-camo. Huvan går dessutom att plocka av.


 

Skepparkavajen - det klassiska plagget som passar både till vardags och till uppklädda tillfällen.

Skepparkavajen är ett klassisk plagg som många nyproducerade plagg har fått inspiration av. En längre jacka med väl tilltagen krage och tillverkad i ett rejält ulltyg. Skepparkavajen kommer inte bara hålla dig varm under höstens alla dagar utan också riktigt proper och snygg.

Med skepparkavajens eleganta design och former så får du ett ytterplagg som passar i vardagliga sammanhang så väl som vid mer uppklädda tillställningar.

Skepparkavajen finns i ett par olika modeller.

 


Skepparkavajen gör sig väldigt bra med lita kortare mössor som vår sotarmössa eller fiskaremössa. På händerna kan det vara snyggt med ett par eleganta skinnhandskar och kan också kombineras med en lite elegantare halsduk.

 

Här är ett urval av accessoarer som passar som "handen i handsken" med just skepparkavajen.

 

 

Detta är bara ett urval av alla snygga jackor och stilar som du kan hitta i vårt sortiment av höstjackor. Klicka dig gärna in på bilden här nedanför för att få en bild av alla våra höstjackor.

 

Produkter

Handla

Information