• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Cardigans och koftor

Här hittar du alla våra cardigans och koftor.

Visa filter

Per sida:

 
 

Om Cardigan.

Cadrigan eller kofta är en typ av stickad jacka från 1500-talet men som överplagg för kvinnor har det varit i bruk sedan 1600-talet. Den trikåstickade koftan kom i bruk under 1800-talet.

Cardigan är en långärmad, rak kofta med knäppning fram. Oftast är den v-halsad och har en raglan skurning. Ursprungligen så var det en militärjacka av borstad, stickad upp me dkantning av päls. Plagget fick sitt namn 1854 efter härföraren, sjunde earlen av Cardigan, James Thomas Brudenell som levde mellan 1797-1868.

På 1900-talet så kom den kraglösa modellen och på 1960-talet så blev det ett stort mode tack vara musikalen My Fair Lady.

Dagens Cardigan.

Nu ändras modet väldigt snabbt och från den tunna lätta cardigan eller koftan så har nu de långa och även lite tjockare modellerna av plagget blivit väldigt populärt. Som du kan se på några av våra modeller så finns det även de modeller där du har en delad sida från nederkant upp till midjan men detta är på de långa modellerna då de ska bli lite extra bekväma och få en extra snygg look.

De cardigans som du ser idag har väldigt lite att göra med de som militären använde på 1800-talet nästan det enda som är samma är att det är en stickad tröja.

Produkter

Handla

Information