• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Cykelbyxor dam

Visa filter

Per sida:

Cykelbyxor för dam - ett funktionellt plagg som blivit en trend

Cykelbyxans namn avslöjar plaggets ursprungliga funktion. Tights som gör sig bra vid cykling, löpning eller andra aktiviteter. Men plagget är även väldigt bekvämt och snyggt, vilket har gjort att plagget letat sig utanför sportsortimentet. Numera är cykelbyxan ett trendigt damplagg även till vardags.

Vårt sortiment av cykelbyxor för dam är nog så funktionella även vid lite aktivare stunder men är ämnade för att kunna fungera som en vardagligt plagg.

Cykelbyxa eller cykelshorts med mönstermotiv

Då cykelbyxan ska sitta kroppsnära som ett extra lager hud så ställer det lite krav på vilket material plagget kan tillverkas i. Det kräver att materialet är elastiskt och lätt att röra sig i, trots att det sitter åt mot kroppen.

Därför tillverkas cykelbyxan normalt i tyg med hög procent polyester. Detta gör det även möjligt att trycka cykelbyxorna med trycktekniken sublimering. Sublimeringstryck är en teknik som får motivet att sjunka in i tygets fibrer och färgar tyget i önskat mönster. Därför går det att få cykelbyxor i mängder av läckra motiv och mönster.

Cykelbyxor med hög midja

Något som har blivit väldigt populärt under de senaste åren är cykelbyxor som går upp i en hög midja. Istället för att stanna ovanför höfterna så går dessa cykelbyxor upp en bit upp på magen. Dessa cykelbyxor kan med fördel kombineras med en sport-BH under varmare dagar eller kombineras med topp eller klänning där de går upp under plagget.

Numera har de flesta av våra cykelbyxor för dam just hög midja. Den höga midjan är då sydd med en extra panel likt en mudd som går upp över magen. Detta ökar rörligheten du får i dina cykelbyxor.

Produkter

Handla

Information