• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Badshorts herr

Upptäck vårt breda sortiment av herrbadshorts för alla smaker! Från klassiska mönster till trendiga färger, hitta de perfekta badshortsen som kombinerar stil och komfort för din sommar.

Visa filter

Per sida:
Sida 1 av 3
Sida 1 av 3

 
 

Historiken bakom badshorts och dagens badmode

Badshorts för herrar är inte bara en praktisk beklädnad för sommarens bad och strandaktiviteter; de är även en stilfull modeaccessoar som speglar personlighet och smak. Vi vill ge dig information om att du behöver veta om badshorts herr, från de senaste trenderna till hur du väljer det perfekta paret för din stil och behov.

Badshorts har genomgått en fascinerande evolution sedan de först introducerades, med varje epok som bidrar till dess utveckling och popularitet. Från de tidiga dagarna av badklädsel till dagens trendiga och funktionella design, har badshorts för herrar blivit en oumbärlig del av sommarmodet.

Retro stilen

Retro badshorts har gjort en stark comeback, med klassiska mönster och färger som hämtar inspiration från gångna decennier. Dessa shorts karaktäriseras ofta av djärva färgkombinationer och nostalgiska mönster, som erbjuder en lekfull touch till din sommargarderob.

Kamouflage och enfärgat

Kamouflage fortsätter att vara en favorit för många, erbjudande en tuff och äventyrlig look. Å andra sidan, enfärgade badshorts, särskilt i svart, erbjuder en mer nedtonad och elegant stil som lätt kan matchas med olika typer av övre delar för en sammanhängande outfit.

Funktionella detaljer

Moderna badshorts kommer ofta med praktiska funktioner såsom snörning i midjan för justerbar passform, flera fickor för förvaring och inbyggda kalsonger för extra komfort och skydd.

Uppkomsten av badshorts

Badshorts blev populära under mitten av 1900-talet, då människor började värdera fritidsaktiviteter och strandbesök högre. Innan dess var badkläder ofta mer täckande och gjorda av tyngre material som inte var särskilt lämpade för simning. Innovationen med lättare, snabbtorkande material som nylon och polyester under 1950- och 60-talen revolutionerade badmodet, vilket ledde till framväxten av de första badshortsen.

Surfarshortsens era

Surfarshorts, även kända som boardshorts, blev särskilt populära under 1960- och 70-talen i samband med surfkulturens framväxt. Dessa längre shorts, som ofta gick ner till knäna eller längre, var designade för att skydda surfare från vaxet på surfbrädan och erbjuda högre rörelsefrihet. Deras slitstarka material och lockande design snappades snabbt upp av mainstreammodet och blev en favorit inte bara bland surfare utan hos allmänheten.

Dagens mode inom badshorts

I dagens mode är valfriheten större än någonsin när det gäller design, längd och material. Trenderna har skiftat från extremt långa till kortare och mer mångsidiga längder som passar olika kroppstyper och preferenser. Det finns en tydlig trend mot mer hållbara material och multifunktionella designelement, som fickor med dragkedjor och justerbara midjeband. Dessutom är dagens badshorts inte bara begränsade till stranden eller poolen utan fungerar även som en del av en avslappnad sommaroutfit.

Hur väljer du de perfekta badshortsen?

När du väljer badshorts bör du överväga följande faktorer för att säkerställa att du hittar ett par som inte bara ser bra ut utan också känns bekvämt och funktionellt.

  • Storlek och Passform: Mät din midja och jämför med storleksguiden för att hitta rätt storlek. Tänk på att vissa stilar, som boardshorts, tenderar att ha en lösare passform.
  • Material: Polyester är det vanligaste materialet på grund av dess hållbarhet och snabbtorkande egenskaper. Se till att tyget känns behagligt mot huden och erbjuder tillräcklig stretch för rörelsefrihet.
  • Design och Stil: Välj en design som reflekterar din personliga stil. Om du föredrar en diskret look, gå för enfärgade alternativ. För en mer iögonfallande stil, överväg mönstrade eller retroinspirerade badshorts.
Produkter

Handla

Information