Långärmade skjortor

Visa filter

Per sida:
Sida 1 av 2
Sida 1 av 2

 

Långärmade skjortor herr.

Långärmade skjortor är ju grunden av våra plagg då det var ett av de tidigaste plaggen som förekommit i sin ursprungliga form sedan antiken. Skjortan var innan 1900 talet ett renodlat underklädesplagg som vi idag nästa endast har våra kalsonger och trosor kvar. Då även T-shirten numera är ett plagg som man inte behöver ha någonting över.

Du skulle tidigare inte ens visa skjortärmarna då detta i många kretsar inte alls var passande utan det var ett renodlat underklädesplagg. Men under tidigt 1900 tal så började det ändra sig och det blev helt okej att du tog av kavajen när du kom inomhus och endast gick runt i skjortan.

Dagens mode är långt ifrån detta tidigare skede och nu är det ofta så att man inte har någon kavaj och skjortan finns i mängder med olika utförande. Det är till och med så att man bör ha skjorta i vissa sammanhang men du behöver inte ha någon kavaj.

Arbetsskjortor och flanellskjortor.

Skjortor har ofta använts som arbetskläder i många olika miljöer. Du har den klassiska flanellskjortan som än idag används på många håll och framförallt under lite kallare omständigheter så som ute i skogen eller liknande. Dock har även denna skjorta blivit allt modernare och det är ett av de kanske allra snyggaste skjortorna just nu tillsammans med ett par jeans.

Dessa flanellskjortor har även kommit i ett nytt utförande då alla flanellskjortor inte är i den gamla tjocka varianten utan att den även finns i tunnare material. Det som många blir lite förvirrade om är att man tror att flanell är ett material men det tillverkas ofta av bomull eller ull och är lätt ruggat vävt tyg. Så när man tittar på materialet så kan det mycket väl stå 100% bomull.

Om materialet på skjortorna.

Dock är fortfarande det vanligaste materialet bomull på skjortor men det börjar komma in lite mer blandning i tygerna som gör att det blir stretch eller för att få skjortan skrynkelfri. Det blandas mycket mellan olika material för att få olika egenskaper, då skjortorna har väldigt många olika användningsområden så blir även materialet där efter.

Vi hoppas dock att du hittar dina favoritskjortor här hos oss och är du intresserad av andra skjortor med kort ärm eller endast de skjortor vi har i plus size så följ länkarna i menyn där vi delat upp det lite extra.

 

Produkter

Handla

Information