Kängor

Ett brett och uppskattat sortiment av slitstarka kängor för diverse olika bruk och ändamål. Här finns alltifrån klassiska militärkängor i äkta skinn till nya moderna stridskängor med nylontyg som både andas men ändå skyddar.

Visa filter

Per sida:

Brett sortiment av militärkängor

När det kommer till militära institutioners utrustning till sina soldater så är kängan något som hela tiden varit stor fokus. Kängan är helt klart en av de viktigaste delarna i utrustningen, då en soldat med en dålig känga varken kan fungera riktigt eller ta sig framåt.

Det har därför lagts stora resurser på att få fram bra och funktionella militära kängor. Detta har i sin tur gett en god utveckling på kängorna även mot den civila marknaden och vi är därför glada att kunna presentera ett brett och bra utbud av slitstarka och funktionella militärkängor.

Dessa kängor har många av de olika egenskaper som försvar och militär sett behov av runtom i världen. Delar som utsätts för hård slitage är förstärkta med skinn eller slitstark nylon. Delar som riskerar klämmas har förstärkts med stålhätta eller liknande. Sulor är tillverkade i material som ger ett fast grepp, för att minska risken för halka även vid påfrestande underlag.

Även om kängorna har egenskaper framtagna för militärt bruk så är kängorna perfekta för friluftsfolk och yrkesfolk. Så vi har kängor både för dig som vill kunna röra dig ute i naturen eller dig som jobbar som till exempel militär, polis, ordningsvakt, väktare eller annat där kängornas kvalitet är viktig.

Produkter

Handla

Information