• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Sweatshirts herr

Här hittar du det senaste urvalet av sweatshirts och collegetröjor för herr. Från klassiska pullovers till unikt tryckta tröjor.

Här finns alltifrån klassiska collegetröjor till modernare tolkningar av den klassiska långärmade tröjan.

Visa filter

Per sida:
Sida 1 av 5
Sida 1 av 5

Köp Sweatshirts & Collegetröjor för herr online!

Välkommen till vårt sortiment av sweatshirts och collegetröjor för män, där ett klassiskt plagg omvandlats i en hel upplaga av snygga varianter. Vi är stolta över att kunna erbjuda ett sortiment från välkända varumärken som Urban Classics, Brandit, Jack & Jones till världsberömda licenser som Dungeons and Dragons, Elvis, Harry potter med flera. Allt för att säkerställa att du hittar den perfekta sweatshirten eller collegetröjan för dig.

Vad definierar en Sweatshirt?

I grunden är en sweatshirt en variant av tjocktröja utan huva, skapad för att erbjuda både värme och stil. Dess mjuka, behagliga material gör den till ett idealiskt val för både avslappnade och aktiva dagar. Ofta ser vi tröjan i bomull, med en klassisk rund hals som lätt kan stylas under en jacka för ett lager-på-lager utseende.

Historien bakom Sweatshirten

Från början designades sweatshirten som ett praktiskt plagg för träning och fysisk aktivitet, men har med tiden utvecklats till en modeikon. Universitetsloggor och symboler blev snabbt populära att trycka på dessa tröjor, vilket gav upphov till en helt ny användning inom modevärlden.

Så kom även Sweatshirten att även bli känd som collegetröja.

Pullover-designen

Den klassiska sweatshirten är en pullover-modell, fri från dragkedjor och knappar, vilket ger ett smidigt och stilrent utseende. Dess förmåga att hålla värmen gör den till ett oumbärligt plagg i garderoben.

Sweatshirts med tryck

När T-shirts gick från att klassas som ett underklädesplagg till ett bli ett basplagg, så kom den stora tryckbara ytan snabbt att ses som en möjlighet för reklam och budskap. 

Inte långt efter började även collegetröjor och hoodies med olika motiv att ta form. Vi är därför glada att hänga med i utvecklingen och kunna erbjuda ett helt gäng med coola sweatshirts med tryck.

Vårt utbud av tryckta sweatshirts går från utsökta mönster från kända varumärken som NASA och Route 66 till populära filmer så som Ghostbusters till Rocky. 

Collegetröja, Sweatshirt, eller Sweater - Vad är skillnaden?

Termerna är ofta förvirrande, men i korthet kan man säga att en sweatshirt eller collegetröja vanligtvis är gjord i tjock bomull och saknar huva, medan en sweater refererar till en stickad långärmad tröja. I Sverige har vi en tendens att kalla tjocka tröjor utan huva för collegetröjor. Namnet collegetröjor kommer från den tid då sweatshirten blev smyckad med amerikanska skolors logotyper och bokstäver, vilket spred sig över Atlanten och hela vägen in i våra garderober. 

Man får väl helt enkelt köra med det gamla talesättet, ett kärt barn har många namn. 

Produkter

Handla

Information