• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Sweatshirts herr

Sweatshirts i herrmodell.

Här hittar du de collegetröjor (sweatshirts) som vi har i herrmodell. Vi har här samlat våra populäraste sweatshirt men det finns även lite sweatshirts under TV/FILM som ej hittas här.

Visa filter

Per sida:
Sida 1 av 4
Sida 1 av 4

 
 

Coola sweatshirts herr!

Vi har här samlat de absolut coolaste sweatshirtsen som finns på nätet just nu. Vi har allt från märken som Tapout till Jack Daniels. Viktigt är att inte ta miste på var som är en sweatshirt och en longsleeve tröja. Det står beskrivet när du väl klickar in på tröjan men här har vi listat både sweatshirts och longsleeve tröjor.

Vad är en sweatshirt?

En sweatshirt är som en hoodie fast utan huvtröja kan man beskriva det rätt enkelt men för att gå lite djupare in på vad en sweatshirt är så kan man säga att det är en typ av tjocktröja och dom är oftast mjuka och sköna samt att dom är varmare än en så kallad longsleeve. Modellen är oftast helt rak och funkar lite bättre under en jacka än vad till exempel en hoodie gör.

Så sammanfattat så är sweatshirten även kallat collegetröja ett tjockare plagg som du ofta har ovanpå en undertröja. Longsleeven är en undertröja likt en T-shirt fast med långa ärmar.

Sweatshirten är ofta tillverkade i bomull och är rundhalsade.

Sweatshirtens historia.

Sweatshirten var från början tillverkad som ett träningsplagg eller plagg som användes vid olika typer av fysisk aktivitet. Sweatshirten började användas som universitetströjor på amerikanska universitet där tröjan började tryckas med universitets namn.

Men från början var det alltså ett träningsplagg som du kunde dra över huvudet efter till exempel löparpasset.

Pullover sweatshirt.

Normalt sett så är sweatshirten en så kallad "pullover", vilket innebär att tröjan dras över huvudet och saknar dragkedja eller knappar för att öppnas.

Det gör att den tjocka sweatshirten håller värme väldigt bra jämfört med andra plagg som t.ex. har dragkejda.

Sweatshirt med tryck.

Sweatshirten har alltid varit ett populärt plagg för de som vill ha varma kläder med tryck. Det som gör sweatshirten till ett väldigt ypperligt plagg att trycka på är avsaknaden av fickor och sömmar över framsida och baksida.

Kollar man på en hoodie till exempel så har huvtröjan ofta en känguruficka på framsidan som gör att ytan för trycket minskar kraftigt. Sweatshirten som i regel har en framsida helt utan fickor blir därför en större duk för trycket att sättas på och dessutom enklare att applicera trycket på.

Många av våra sweatshirts har stora snygga motiv från så väl klädesmärken som TV-serier med Gas Monkey Garage och Sons Of Anarchy bland annat.

Collegetröja, sweatshirt eller sweater. Vad är skillnaden.

Ja, vad är det egentligen som skiljer en collegetröja, sweatshirt eller sweater åt?

Sweatshirt är det engelska namnet för en tjock tröja utan huva och i Sverige kallar vi ofta dessa tröjor för collegetröja. Dessa tröjor är i regel tillverkade i ett tjockt bomullstyg som håller värme och har från början använts som en överdragströja vid fysiska aktivteter. Collegetröjan eller sweatshirten har dock blivit ett väldigt populärt basplagg som nu används inom de flesta olika stilar.

Sweater däremot är något annat även om plaggens form påminner mycket om varandra. Till skillnad från sweatshirten som är tillverkad i tyg så är sweatern den engelska termen för en långärmad stickad tröja. Sweaters sorteras ofta in under sweatshirts då de båda plaggen i stort sett är identiska i formerna bara att sweatern är en stickad version av sweatshirten.

Produkter

Handla

Information