• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Kängor

Här har vi samlat ihop alla våra kängor som kan lämpa sig vid utövandet av airsoft. Robusta militärkängor gör sig bra både som friluftskängor, vandringskängor eller vid då just airsoft.

Visa filter

Per sida:

Köpa kängor till airsoft online

När du letar kängor för just airsoften så söker du ofta efter riktiga militärkängor eller trovärdiga replikor till de militärkängor som tillverkats. Militärkängor har precis som många andra typer av militär utrustning, blivit vanligare i det civila. 

Mycket beror på att man efter krigen och beredskapstider sålt ut mycket militärt överskott och dessa funktionella och slitstarka produkter har då börjat användas i vardagliga situationer av civila. Det i sin tur har gjort att företag som tillverkar kläder för det civila har tagit inspiration av militärutrustningen och således har nya trender växt fram.

Vi kan tydligast se det på bomberjackan som idag tillverkas av ofantligt många modemärken. Men kängorna är också ett sådant exempel. Har man arbetat inom det militära så vet man vikten av att hålla fötterna varma och torra, vilket också gör att kängorna är något många militära makter har kostat sig på att utveckla. Ett par militära kängor ska dels hålla värme, vara vattenavstötande men också ge ett bra grepp i sulan. Till skillnad från moderna skor som slängs när de slits ut, så har militärkängan ofta skruvar där du enkelt kan skruva loss den slitna sulan för att byta ut den mot ny.

När du beställer online så ska du även tänka på att storleken eventuellt ska kunna ge extra utrymme om du önskar ha en större socka i skon eller om du vill ha en tjockare innersula.

Slitstarka kängor med bra grepp

Det finns många exempel på tillfällen då du kan tänkas behöva ett par rejäla slitstarka kängor som dessutom har ett bra grepp i sin sula. I det militära är bara ett exempel men då sporten airsoft mycket bygger på att återskapa ett realistiskt militärt scenario så är samma typ av funktion viktig. 

Här behöver du en lätt men skyddande känga som kan stå emot vätska. Dessutom kan det vara bra att titta på en undersula som ger ett stadigt grepp.

Produkter

Handla

Information