• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Rockabillykläder

Här har vi samlat alla våra rockabillykläder. Det finns både dam- och herrkläder på denna sida så bara bläddra dig igenom alla snygga rockabillykläder.

Visa filter

Per sida:

Rockabilly

Rockabilly är en musikgenre som skapades av bland annat Bill Haley and his Comets, Elvis Presley och Sam Phillips i Sun Records då dessa gjorde rockabillyn större omkring 1954.

Musiken är en blandning mellan country och blues, det är en av de tidigaste formerna av rockmusik.

Rockabilly kläder

Som du kan se ovanför så är det mycket swingklänningar och på herrsidan så består Rockabilly av mycket jeans och skjortor. Det som oftast förknippas med rockabillystilen är ju 50- och 60 tals kläder där det var mycket mer skjortor och jeans men framförallt så var det skjortor och kläder med läckra mönster. När det kommer till damsidan så var det de klassiska swingklänningarna och de små korta koftorna som har varit synonymt med rockabilly stilen.

Men givetvis så finns och då fanns det även snygga T-shirts med tryck och du har där framförallt snygga hotrods på tryck. Rockabilly stilen utvecklas faktiskt väldigt mycket i och med att det kommer in nya material som inte användes på 50- och 60 talet men fortfarande så har det samma härliga stil.

Vi har ett riktigt stort sortiment med rockabillykläder men även 50-tals kläder och 60-tals kläder som du kan se här ovanför. Vi tror du kommer hitta din nya rockabilly tröja eller rockabillyklänning här hos oss då vi har ett väldigt brett sortiment som dessutom är riktigt prisvärt.

Rockabilly tema

Det har blivit allt vanligare att det anordnas träffar, fester och bröllop där du har rockabilly som tema. Detta är ett härligt sätt att vara lite unik och komma från den vardag vi lever i just nu. Samtidigt så är det väldigt många folk som har denna härliga stil som sin livsstil precis som rockkläder eller hipsters.

Rockabilly är ju vad som tidigare kallades rock och har väl framförallt på senare tid gjort att det skiljt sig mer och mer men troligtvis på grund av att rocken har ändrats och blivit allt hårdare så har fortfarande rockabilly en mer glädjande underton än vad den moderna rocken har.

Om våra rockabillyklänningar

Som du säkert redan sett så har vi väldigt många rockabillyklänningar och väldigt många är från Belsira eller Rockabella. Men när du köper en rockabillyklänning så glöm inte bort att köpa till underkjolen då det är den som får klänningen att stå ut så härligt som du ser på bilderna. Så för att dessa klänningar verkligen ska komma till sin rätt så kan det vara klokt att köpa till en underkjol.

Produkter

Handla

Information