Streetwear

Hitta ditt streetwear eller street fashion här.

Visa filter

Per sida:
Sida 1 av 4
Sida 1 av 4

Streetwear

Streetwear är en typ av stil som har sin rot i Californien genom surf och skate kulturen. Den har dock växt och är lite inne på den japanska street fashion och hiphop kulturen.

Streetwear är en så kallad bekväm klädstil med jeans, t-shirts, keps samt sneakers. Det var på det sena 70 och tidiga 80 talet som klädmärken som BlauGrun, Ocean Pacific och Off Shore började sälja tryckta t-shirts med samma märke som fanns på surfingbrädorna. Det var efter det som den började bli mer populär.

De tidiga streetwear företagen tog inspirationen från punk, new wave, hårdrock och hip hop kulturerna.

Streetwear kläder.

Kortfattat så kan man säga att streetwear är en klädstil som är väldigt avslappnad men även denna kommer allt mer in i Sverige för varje år och det är helt okej att ha ett par snygga mjukisbyxor på stan på ett helt annat sätt än vad det var för några år sedan. Detta är också pga att dessa härliga och bekväma kläder har blivit mer och mer stilmedvetna efter tid.

När började man med streetwear?

egreppet streetwear började dyka upp på 1990-talet och refererade ursprungligen till en subkultur av ungdomar som influerades av gatukultur, hip-hop och skateboard. Streetwear står för en mer avslappnad och bekväm stil som är inspirerad av ungdomskulturen och mode på gatan.

Det kan inkludera olika typer av plagg, som t-shirts, sweatshirts, kepsar, sneakers och jeans, med fokus på komfort och funktionalitet. Sedan dess har streetwear blivit en viktig del av modeindustrin och har påverkat trender och stilar runt om i världen.

Kulturellt inflytande

Streetwear har haft ett stort kulturellt inflytande, särskilt inom musik-, mode- och konstvärlden. Den har influerat modetrender, musikstilar och subkulturer runt om i världen, och har varit en viktig del av ungdomskulturen under flera decennier.

 

Produkter

Handla

Information