Cyber Monday

Visa filter

Per sida:
Sida 1 av 21
Sida 1 av 21

Black Friday - Black Week REA på Dunken.se.

Här har vi samlat våra bästa erbjudande som finns på sidan under Black Friday och Black Week. Vi har försökt hitta de populäraste kläderna pch prylarna för att ge dig det absolut bästa priset vi kan erbjuda. Det finns många olika erbjudande och vi har samlat in dom under dam, herr, barn och till hemmet, detta för att göra det lite enklare för dig att se vad som vi har att erbjuda.

Men när du är inne och handlar så missa inte alla andra riktigt bra produkter som vi har över hela sidan.

I vårt sortiment både till ordinarie pris och i våra kampanjer under Black Week och Black Friday så hittar du jackor, hoodies, träningskläder, T-shirts, leksaker, inredning med mera. Vi tycker oss ha ett brett utbud med något för alla.

När är Black Friday 2022?

Black Friday 2022 infaller fredagen den 25 november.

Black Friday är alltid den sista fredagen i november varje år och detta år är det just den 25 november. Just Black Friday pågår endast i 24 timmar även om mängder av butiker drar ut hela eventet till ett veckolångt jippo av prissänkningar. Men eventet väntas alltid få sin kulmen under fredagen för att sedan gå in i det som numera kallas Black Weekend och sedan avslutas med den klassiska Cyber Monday.

När är Black Week 2022?

Black Week infaller vecka 47. Mellan datumen 21-27 november.

Black Week är en förlängning av Black Friday där man valt att låta kampanjerna pågå under hela veckan i stället för enbart under fredagen. Black Week börjar alltså då på måndagen samma vecka som den svarta fredagen infaller. Vanligt är också att man kallar vardagarna måndag - torsdag för Black Week, fredagen för Black Friday och helgdagarna för Black Weekend. Många butiker låter samma erbjudanden vara genomgående genom hela veckan medan andra byter ut kampanjerna för de olika dagarna och perioderna.

Om våra Black Week erbjudande.

Stora delar av vårt Black Friday sortiment har vi även på kampanjpris under hela veckan. Men absolut flest erbjudande hittar du under Black Friday.

Black Friday på kläder

Ja här hos oss så hittar du ett väldigt stort utbud med kläder där du kan fynda under Black Friday perioden till riktigt bra priser. Framför allt så finns fynden med de som är utgående produkter. Men förhoppningsvis så hittar du din storlek bland dessa. Då kan priset gå så lågt som 70% eller till och med ännu lägre.

Black Friday i Sverige

Black Friday är från början ett amerikanskt fenomen och infaller fredagen efter Thanksgiving. Thanksgiving infaller numera alltid den fjärde torsdagen i november, vilket innebär att Black Friday alltid infaller den fjärde fredagen i november. Denna storslagna REA är utan tvekan den aktivaste handelsdagen i USA och på vissa ställen råder det total kaos i den fysiska handeln, som ordagrant blir fysisk ibland.

Under lång tid har mellandagsrean setts som Sveriges motsvarighet till Black Friday, som då ligger efter jul. Men tillsammans med globaliseringen så har Black Friday som fenomen även spritt sig i hela Europa. I Sverige har vi nu anammat denna tradition, även om den möts med skepsis hos både konsument och handlare.

Även om Black Friday är relativt nytt fenomen i Sverige och skeptikerna är många på svensk mark så är det ändå ett faktum att omsättningen inom handeln ökar varje år. Numera ses Black Friday och framför allt Black Week som det stora startskottet för julhandeln i Sverige.

Efter flera år med Black Friday och Black Week så är ett faktum säkert. Båda fenomenen har kommit till Sverige för att stanna. Det är en ny tradition som både handel och konsument kommer att få leva med oavsett om man är positiv eller skeptisk till fenomenen.

Vad betyder Black Friday?

Black Friday infaller fredagen efter den amerikanska högtiden Thanksgiving och ses som den första dagen på julhandeln. Anledningen till att traditionen har fått just namnet Black Friday är omdebatterad. Det finns dom som påstår att Black Friday har fått sitt namn då försäljningen går upp så pass att röda siffror blir svarta i handeln. Alltså att man lyckas vända ett negativt resultat till ett positivt under denna fredag.

En annan förklaring som är lite mörkare är att de två investerarna Jay Gould och Jim Fisk år 1869 drev upp priset på guld så pass att det orsakade en kollaps på börsen. Börsen föll 20% på utländsk handel stannade av. Lantbrukare drabbades av en 50% prisnedgång på sin vete- och majsskörd. Detta skedde under denna klassiska fredag och "black" är då ett namn som ska beskriva den katastrof och olycka som det innebar efter händelsen 1869.

En annan förklaring till namnet Black Friday är att uttrycket först började användas av polisen i Philadelphia under 50-talet. På torsdagen var det Thanksgiving och på lördagen så spelades det "Army-Navy" match i amerikansk fotboll. Dessa två event drog till sig extrema mängder med turister till staden Philadelphia och fredagen som många då hade ledig i staden innebar att många människor gick ut för att shoppa. Detta gjorde att fredagen bjöd polisen i staden på stora folkmassor, fler snattare, ficktjuvar med mera. Detta innebär övertid och stressigt för polisen, vilket gav dom anledning att kalla dagen för "Black Friday".

Det finns som sagt en ständig debatt om vilken av alla orsaker till namnet Black Friday som är närmast sanningen och detta är säkerligen bara tre av alla olika förklaringar.

Vad är Cyber Monday?

När den fysiska handeln har haft Black Friday så har E-handeln haft Cyber Monday. Cyber Monday är den första måndagen efter den amerikanska högtiden Thankgiving. Dagen är skapad av handeln för att uppmuntra till att fynda online inför jul.

Cyber Monday anses vara årets största dag för E-handeln, även om Black Fridays intåg på svenska marknaden har inneburit att många börjar handla online på fredagen innan istället.

Under många år ansågs Cyber Monday vara startskottet för julhandeln på nätet. Något som vi numera kan se att veckan innan Cyber Monday har tagit över. Numera är Cyber Monday slutet av denna period av kampanjer.

Cyber Monday på Dunken.se

Cyber Monday var från början näthandelns egen dag och Black Friday tillhörde den fysiska handeln. Men efterhand som gränserna alltmer suddats ut mellan distans- och fysisk handel så har traditionerna slagits ihop.

Som den renodlade nätbutik som vi är på Dunken.se, så ligger Cyber Monday oss minst lika varmt om hjärtat som fredagens event. För oss är det dagen där vi knyter ihop säcken och ställer om för att kunna leverera så effektivt som möjligt hela vägen fram till jul.

Även om Cyber Monday inte är riktigt lika känt som den svarta fredagen så är det en dag att hålla koll på. Erbjudandena börjar dyka upp redan i början av veckan innan för att sedan nå sin kulmen på fredagen. Om du vill ha chans att ta del av erbjudanden innan produkterna tar slut i lager så ska du därför hålla koll tidigt under perioden.

Men under Cyber Monday så är det vår sista chans att sälja det som ska bort eller pusha det där sista vi har som målsättning. Det finns därför chans att vi förstärker våra kampanjer och för er att göra riktiga fynd under REAns sista dag.

Även Cyber Monday erbjudanden kommer du att hitta på denna sida.

Men tänk på att erbjudanden kommer att variera varje dag så allt kommer inte kanske vara kvar till måndagen.

Produkter

Handla

Information