• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Mors dag

Här har vi samlat presenttips till morsdag.

Visa filter

Per sida:

Mors dag: En dag att hylla våra kära mödrar

Mors dag är en högtid som firas till ära av våra kära mödrar. Under denna dag tar vi tillfället i akt att hylla alla de fantastiska kvinnor som har uppfostrat, stöttat och älskat oss genom livet. I detta inlägg kommer vi att titta närmare på historien bakom mors dag, datumet för dess firande, samt några idéer för presenter att ge till våra mammor.

Historien bakom Mors dag

Mors dag firas över hela världen och firandet av dagen härstammar från en amerikansk högtid som instiftades av Anna Jarvis år 1908. Hon ville hedra sin egen mamma, som hade varit en fredsaktivist under amerikanska inbördeskriget. Anna Jarvis kämpade för att göra mors dag till en nationell helgdag i USA, och år 1914 deklarerade den amerikanska presidenten Woodrow Wilson officiellt att Mors dag skulle firas varje år den andra söndagen i maj.

Datum för Mors dag

I Sverige infördes Mors dag 1919 och firas varje år den sista söndagen i maj. Andra länder firar dock Mors dag på olika datum, till exempel i USA och Kanada firas den andra söndagen i maj, medan i Storbritannien firas det den fjärde söndagen i fastan, vilket vanligtvis infaller i mars eller april.

Hur man firar Mors dag

Det finns många sätt att fira Mors dag, men de flesta väljer att skicka ett kort eller en present till sina mammor för att visa uppskattning och kärlek. Populära presenter inkluderar blommor, choklad, smycken, eller en upplevelse tillsammans med sin mamma, till exempel en spa-dag eller en middag på en fin restaurang. Det viktigaste är att visa uppskattning och kärlek till vår mamma, och att ge henne en dag som hon kommer att minnas.

Bra presenter till Mors dag

Det kan vara svårt att hitta den perfekta presenten till sin mamma, men det finns några saker som är alltid uppskattade. Här är några förslag på bra presenter till Mors dag:

En personlig gåva, till exempel en fotobok eller en personlig skylt med hennes favoritcitat.

En upplevelse tillsammans, till exempel en middag på en fin restaurang eller en helgresa.

En klassisk present, till exempel en bukett med hennes favoritblommor eller en ask med choklad.

Skönhetsprodukter, till exempel en ansiktskräm eller en massageolja.

Sammanfattningsvis är Mors dag en dag för att hylla våra kära mödrar, och det finns många sätt att fira dagen. Oavsett om du väljer att ge en present eller bara spendera tid tillsammans.

Eller varför inte kolla in alla presenttips som vi har listat här ovanför. Detta för att du ska kunna ge en gåva på mors dag.

Produkter

Handla

Information