Jack Daniels kläder, linnen och t-shirts.

Här har du ett av Sveriges största sotriment med Jack Daniels produkter. Våra produkter är 100% äkta merchandise och tummar inte på kvaliteten. Här hos oss får du endast det bästa!


Jack Daniels kläder, linnen och t-shirts

Jack Daniels den riktiga rock n roll drycken. Här har du störst sortiment på Jack Daniels kläder i Sverige. Vi har snygga Jack Daniels linnen, t-shirts, solglasögon och byxor med mera. Du kommer alltid ha det senaste och snyggaste från Jack Daniels här hos oss. Jack Daniels merchendice har alltid riktigt härlig kvalitet och du får alltid ett riktigt rockigt och härligt utseende när du köper en Jack Daniels produkt.

Att gå på en festival utan en Jack Daniels t-shirt eller för den delen ett Jack Daniels linne borde vara ett brott. Att dricka den är ju en annan sak.

Eftersom vi på dunken.se gillar både Jack Daniels kläder och whiskey så har vi nu satt ihop lite historia, för visst blir det roligare att bära kläder när man vet historian bakom märket?

Om Jack Daniels:
Jack Daniels Tennessee Whiskey framställs med svalt, rent, järnfritt källvatten från en grotta i Hollow. Detta vatten rinner året runt i en takt av 3000 liter i minuten, med en konstant temperatur på 13 °C och det är i princip fritt från järn. Det är anledningen till att destilleriet ursprungligen byggdes på denna plats och det är därför som det fortfarande ligger kvar på samma plats. Precis utanför grottan står en staty av Jack Daniel. Där står han vakt vid sin oersättliga källa.


Jack Daniel sade alltid att ”vi gör det bästa vi kan varje dag vi gör det”. För honom innebar det att filtrera whiskeyn droppe efter droppe genom tre meter träkol från sockerlönn.


Det ger den särskilda mjukhet som man förväntar sig av Jack Daniels. Träkolsfiltreringen gör Jack Daniels till vad den är – Tennessee Whiskey i stället för bourbon. Processen förädlar den fylliga smaken i whiskeyn redan innan de låter den mognas fullständigt i fat. Det är ett omsorgsfullt förfarande som kräver extra uppmärksamhet och gör det en aning dyrare att framställa whiskeyn. Mr. Jack ville dock inte göra det på något annat sätt och det respekteras än idag.


De flesta vet att ålder inte är detsamma som mognad. Det gäller för whiskey på samma sätt som för människor. Jack Daniels definition på mognad är inte bara hur länge whiskeyn har lagrats, utan även det som whiskeyn upplever inuti fatet och som ger den dess fylliga färg, dess karaktär och dess smak. Endast ålder är inget tillförlitligt mått på whiskeyns kvalitet och karaktär. Det är därför som Jack Daniels låter sina experter till provsmakare tala om när whiskeyn är klar. De bedömer kvaliteten på samma sätt som du – med en liten klunk.


I slutet av 1870-talet var glasflaskor i ropet, så Mr. Jack fastnade för en vanlig, rund, gjuten glasflaska med destilleriets namn i relief. Den varade dock inte särskilt länge. Hans whiskey var annorlunda och han ansåg att detsamma skulle gälla för flaskan den såldes i. Han hittade svaret 1895, när en säljare för Alton Glass Company visade honom en ovanlig fyrkantig flaska med räfflad hals. Legenden säger att Mr. Jack sa att han skulle ha en ”square bottle” eftersom han var en ”square shooter” (dvs. en person som är ärlig och talar rakt på sak). Mer än 100 år senare förblir den fyrkantiga flaskan en symbol för Jack Daniels unika arv.


Vad Mr. Jack beträffar så förblev han en riktig entusiast på flaskor och fortsatte med att introducera slående minnesflaskor i utgåvor med begränsade antal. Idag bär destilleriet denna tradition vidare och ger då och då ut dekorativa karafflaskor. Vissa av flaskorna hedrar Mr. Jacks prestationer, medan andra fångar atmosfären och stilen på de tidpunkter de representerar.


Om Jack Daniel:
Jack Daniel grundade Jack daniels som man hör på namnet. När Jack föddes är det ingen som vet säkert då domstolsarkiven och motsägande datumangivelser på Jacks gravsten förstördes. Däremot vet man att han dog 1911. Detta efter att han en dag glömt bort som kombination till sitt kassaskåp och blivit så frustrerad att han sparkat kassaskåpet, detta resulterade i en bruten tå. Den brutna tån medförde infektion som sedan övergick till att han blev blodförgiftad, vilket ledde till hans död.


Jack Daniel använde siffran 7 på sin flaska och det finns många berättelser som skapats under åren på vad old number 7 skulle betyda. Vissa säger att det var Jacks turnummer, andra hävdar att han hade 7 älskarinnor och somliga påstår att han skrev sitt J i Jack så att det liknade en 7a. Oavsett vad så har han lyckats få sin vara förknippad med siffran för många människor.


Något som är spännande med Jacks gravsten är att den utsmyckas med 2 stolar vid varje sida, och detta påstods vara stolar för alla de kvinnor som sörjde Jacks död.

 

Produkter

Handla

Information