Route 66

Här hittar du vårt breda sortiment av kläder med motiv som hyllar den legendariska landsvägen U.S. Route 66. Här finns T-shirts, linnen, tröjor med mera med de mest klassiska Route 66-trycken.

Visa filter

Per sida:
Sida 1 av 2
Sida 1 av 2

Kläder med amerikanska Route 66

I vår butik kan du hitta ett brett sortiment av kläder med motiv som hyllar den klassiska amerikanska landsvägen U.S. Route 66. Landsvägen som också är känd som Will Rogers Highway var en av de ursprungliga vägarna inom USA:s landsvägssystem. Vägen byggdes längs med gamla vagnsleder och öppnades officiellt som landsväg 1926.

Route 66 gick ursprungligen mellan Chicago, Illinois och Santa Monica strax utanför Los Angeles och omfattade totalt 3 940 km lång väg.

Route 66 är inte bara en landsväg utan dess logotyp har blivit en stark symbol för USA och är framförallt väldigt populär inom MC-kretsar. Det är därför inte ovanligt att Route 66-emblemet och motorcyklar syns porträtterade brevid varandra både på kläder och på tavlor.

Numera är Route 66 ett populärt utflyktsmål och många väljer just ha en motorcykel för att ta sig fram på längs vägen.

Roadtrip längs Roue 66.

Numera är Route 66 ett populärt utflyktsmål och flera företag erbjuder turer längs med den nästan 4000 kilometer långa vägen. Inte helt ovanligt är att dessa turer sker just via motorcykel och man får då köra genom vacker unik natur såväl som stora och små städer.

Här kan man både vara livsnjutare som bara känner in lugnet av att glida fram längs en evigt rak väg eller historiken som tar in all den otroliga historian som vägen bjuder på. Vägen var till exempel en av de huvudsakliga vägarna när folk flyttade västerut under 1930-talet. En svår torkperiod som sedan möttes av hårda vindar skapade minskat jordbruk och stora sandstormar. Folk flydde då västerut och krisen kom att kallas Dust Bowl.

T-shirts och andra kläder med Route 66.

T-shirten är det vanligaste plagget när det kommer till merchandise. Det är därför självklart att vi i vårt sortiment av merchandise med Route 66-tryck har ett brett sortiment av just T-shirts. Men detta har vi lyckats kombinera ihop med att också kunna erbjuda Route 66-logotypen på linnen, huvtröjor, baseballtröjor med mera.

Många av kläderna har den klassiska Route 66-logotypen tryckt på bröstet. Det finns både med slitna vintageliknande logotyper eller helt orörda versioner av logotypen.

Då Route 66 är så starkt förknippat med MC-kulturen så är det självklart för oss att även erbjuda tryck med kombinationen av just motorcyklar och Route 66.

Produkter

Handla

Information