Oktoberfest kläder

Här hittar du våra dirndl klänningar som passar perfekt till din oktoberfest. Utöver det så kommer du hitta allt som passar till denna fantastiska tyska högtid.

Visa filter

Per sida:

Oktoberfestkläder.

Här har vi samlat alla våra läckra oktoberfestkläder och då är så klart klänningarna och läderhosen i fokus. Till denna stora fest som pågår i tyskland under oktobermånad så har den alltid blivit förknippad med kläderna.

Vad är oktoberfest?

Oktoberfest är en traditionell tysk ölfestival som håller till i sluter av september och början av oktober varje år. Den startade första gången 1810 och anses nu vara världens största folkfest. Dessa festligheter pågår i 16 dagar och det som du ofta kan se så serveras ölet i enliterskannor.

Det brukar annordnas stora tält som där folket vistas och det kan vara så stora att 10 000 gäster kan få plats i samma tält.

Dirndl klänningar.

Vi har här på sidan väldigt många snygga dirndl klänningar som du kan se ovanför. Det är en traditionell sydtrysk och österikisk klädsel för kvinnor, ordet betyder flicka på den lokala sydtyska dialekten. Det består vanligen av en kjol eller klänning, blus och förkläde. Blusen brukar oftast vara vit och tillverkas i mängder av material men oftast bomull och siden.

Produkter

Handla

Information