Corona Extra

Här hittar du hela vårt sortiment av kläder och andra merchandise från den klassiska sommarölen Corona.

Visa filter

Per sida:

Kläder med Coronas logotyp

Corona som öl behöver nog egentligen ingen närmare presentation. Den ljusa lagerölen från Mexiko har ju kommit att bli en riktigt klassisker, som gör sig bäst på riktigt varma sommardagar. Den har faktiskt blivit så pass populär att den idag är ett av världens mest sålda öl.

Vi är därför stolta att kunna erbjuda ett brett sortiment av kläder och andra merchandise med Corona Extra's logotyp. Här kan du välja mellan allt ifrån somriga linnen och T-shirts till värmare långärmade tröjor samt huvtröjor. Gillar du ölet Corona så har vi med största sannolikhet ett plagg som faller dig i smaken.

Corona Extra - den mexikanska storsäljaren

Corona Extra är idag ett av världens mest sålda öl. Ölet produceras av Mexikos största exportbryggeri, Grup Modelo. Ölet tappas på glasflaskor i olika storlekar där den vanligaste storleken i sitt hemland är 32,5 cl. Ölet tappas även på mindre flaskor med 25 cl och kallas då Coronita. Den lite större modellen kallas Familiar och tappas på 94 cl stora flaskor.

I en del länder kan man även hitta Corona på både fat och burk.

Corona Extra är dock den vanligast i Corona-serien och ölet exporteras idag till över 150 olika länder. Ölet har en 4,5 % volymprocent alkohol. Corona har en lätt smak och väldigt låg beska, vilket faktiskt gör att många som inte annars gillar öl gärna dricker Corona. Men av samma anledning så är det många ölälskare som inte alls är glada i Corona.

Liksom många latinamerikanska ölsorter så ska Corona serveras väl kylt och gärna med en citrusfrukt nedstucken i flaskhalsen. Vanligast är lime och citron.

Produkter

Handla

Information