• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Leffe kläder och merchandise

Här hittar du vårt breda sortiment av merchandise från det belgiska ölet Leffe.

Visa filter

Per sida:

Ölmärket Leffe på kläder

Bland ölkännare så är det belgiska ölet Leffe ett välkänt namn och ölet marknadsförs som en premium ale. Vi är glada att kunna erbjuda ett brett sortiment av kläder som hyllar det klassiska klisterölet Leffe med bland annat T-shirts, linnen och långärmade tröjor i sortimentet.

Här kan du bära Leffe-logotypen i endast textformat eller varför inte den sköldformade logotypen som återfinns på ölets etiketter.

Leffe - Från klosteröl till kommersiell och uppskattad ale

Leffe får nog anses vara ett perfekt exempel på klosteröl. Ölet började bryggas redan 1240 i klostret Notre-Dame de Leffe i Belgien. Numera bryggs dock ölet på ett kommersiellt bryggeri i den belgiska staden Leuven. Receptet innehåller ofta örter och kryddor, som munskarna ofta använde sig av.

Ölet Leffe har genom åren råkat ut för flera katastrofer tillsammans med klostret där det bryggdes. Året 1460 så förstördes klostret vid en omfattande översvämning. 1466 sattes klostret i brand. 1735 så skadades bryggeridelen av trupper som då inhystes i klostret. 1794 så övergavs klostret och bryggeriet totalförstördes som en följd av ffranska revolutionen. Men mer än 100 år senare - 1902 så återvände munkarna. 1952 kunde ölproduktionen återupptas och Leffe har då överlevt alla katastrofer.

Leffes logotyp

Leffes logotyp består av en sköldformad ram i gula nyanser och med porträttet av klostret Notre-Dame de Leffe. Under bilden syns textlogotypen Leffe i klassisk gotisk stil och strax under står det Anno 1240. Hela logotypen visar ölets ursprung och även om det idag bryggs på annan ort så blir det ändå så tydligt vad ölet har överlevt.

Produkter

Handla

Information