The Flash

Här hittar du hela vårt sortiment med den klassiska superhjälten Flash. Denna blixsnabbe brottsbekämpande superhjälte från DC comics förtjänar sin egen kategori.

 

Visa filter

Per sida:

Flash som tecknad superhjälte

Flash är från början en teknad superhjälte framtagen av DC Comics. Flash hade sin debut 1940 och är en extremt snabbspringande brottsbekämpare. The Flash har under sin historia varit tre olika personer.

Först ut vad Jay Garrik som var en helt vanligt student vid ett amerikanskt Universitet. Som världens i särklass snabbaste man så började han bekämpa brottsligheten. 

Den första arvtagaren till Jay Garrik är kriminalteknikern Barry Allen som också anses vara den mest kända som Flash. Barry fick sina krafter efter att blixten slagit ner i ett skåp med kemikalier som träffade Barry. 

Den tredje personen som tar formen som Flash är Wally West som är Barry Allens brorson. Wally West fick sina krafter på samma sätt som sin farbror och kallades till en början för Kid Flash och agerade sidekick till sin farbror. När Barry Allen mister livet så tar Wally West upp hans mantel för att hedra honom. 

T-shirt med The Flash-logga

T-shirt och andra kläder med blixlogotypen som är förknippad med Flash blev extra populära efter TV-serien The Big Bang Theory. Där följer man bland annat ärkenörden Sheldon Cooper som är facinerad av karaktären Flash. Man får i serien både se honom i superhjältens kostym samt drömma om konversationer med superhjälten.

Produkter

Handla

Information