• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Black Panther

Här hittar du alla våra kläder med Marvels karaktär Black Panther.

Visa filter

Per sida:

Black Panther - Wakanda forever

Black Panther är Marvels superhjälte från det fiktiva öst-afrikanska landet Wakanda. Både Black panther och Wakanda skapades av Stan Lee och Jack Kirby och dök för första gången upp i serietidningen Fantastic Four #52 1966. Black Panther heter egentligen T'Challa och han är kung och beskyddare av sin land Wakanda.

T'Challa får utvecklade förmågor genom en gammal ritual från Wakanda där han dricker vätskan från en hjärtformad blomma. Utöver dessa utvecklade förmågor så är T'Challa kunnig inom vetenskapen, har rigorös fysisk träning och extremt duktig inom hand-till-hand-strid. Wakanda är även mer teknologiskt utvecklade än andra länder i världen och denna kunskap används bland annat i Black Panthers dräkt, vilket ger honom extra fördelar i strid.

T'Challa är den Black Panther som vi främst får följa i tidningar och filmer. Men faktum är att Black Panther är en roll som ärvs från generation till generation och det ska genom åren ha funnits väldigt många olika Black Panther.

Wakanda har dessutom det enda land i världen som bryter den fiktiva metallen Vibranium. En metal som bland annat absorberar ljudvågor och andra vibrationer, villket gör metallen starkare. Vibranium ska ha kommit till jorden i en meteorit och användes bland annat för att skapa Captain Americas sköld.

Kläder med Black Panther

Black Panther dök alltså upp för första gången 1966 och har sedan dess kommit att bli en klassisk Marvel-figur. Här har vi samlat alla våra kläder med den svartklädda Black Panther. Vi har hoodies, T-shirts, muggar med mera.

Produkter

Handla

Information