Captain Marvel

Här har vi samlat alla våra produkter med Marvels superkvinna Captain Marvel.

Visa filter

Per sida:

Marvels superkvinna - Captain Marvel

I serietidningarna är faktiskt Captain Marvel namnet på flera olika superhjältar ur tidningarna från Marvel Comics. De flesta förekommer i Marvels huvudsakliga universum som vi känner som Marvel Universe. I början av 50-talet så ägdes Captain Marvel av Fawcett Comics och var då den hjälte som vi idag känner som Shazam. Fawcett Comics stämdes dock av DC Comics då de sistnämnda ansåg att hjälten var för lik deras hjälte Superman.

Man slutade då publicera Captain Marvel år 1953 men i slutet av 1960-talet så fick Marvel varumärket "Captain Marvel" upptryckt i en första serie. För att kunna behålla varumärket så har sedan Marvel Comics publicerat "Captain Marvel" med några års mellanrum. Detta har gjort att det blivit flera pågående serier, enstaka serier och till och med one-shots med karaktärer som går under aliaset Captain Marvel.

Men med Marvel Cinematic Universe som släppte en film under varumärket Captain Marvel där vi får följa Carol Danvers roll som Captain Marvel, spelad av Brie Larson så har namnet blivit känt för oss som Marvels egna superkvinna. Denna Ms. Marvel dök upp i Marvel Super-Heroes #13 år 1968 där hon till en början saknade superkrafter. Men efter att året senare bli utsatt för en explosion i Captain Marvel #18 så fick Carol Danver dom superkrafter som vi känner henne vid att ha. 

Produkter

Handla

Information