• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Hawkeye

Här har vi samlat alla våra produkter med Marvels karaktär Hawkeye.

Visa filter

Per sida:

Seriefiguren Hawkeye

Hawkeye eller Clinton Francis "Clint" Barton som han egentligen heter är en av alla seriefigurer i Marvel Univerese som skapats av Stan Lee. Denna gången tillsammans med konstnären Don Heck. Hawkeye var från början en superskurk som dök upp för första gången i Tales of Suspense #57 år 1964 men gick sedan med som supehjälte i The Avengers #16 som släpptes året efter.

Clint Barton föddes i Waverly, Iowa. I väldigt ung ålder så omkom hans föräldrar i en bilolycka. Clint hamnade då på barnhem tillsammans med sin bror Barney Barton, men rymde sex år senare för att komma att gå med i Carson Carnival Of Traveling Wonders. Där träffade han på Marvels karaktär Swordsman som tränade upp den unga pojken till sin assistent. Tillsammans med Trick Shot så tränade Swordsman Clint till att bli en mästerlig bågskytt.

Clint upptäckte senare att hans mentor Swordsman stal pengarn från karnevalen de jobbade för och misshandlades då svårt för att sedan lämnas för att dö. Han överlevde dock och fortsatte sin karriär som karnevalsattraktion under namnet Hawkeye. Senare kom han att se Iron Man i aktion och blev inspirerad. Dock orsakade missförstånd att Hawkeye anklagades för stöld och blev beskylld för att vara en brottsling. På flykt från detta träffade han Black Widow, och blev kär i den då ryska spionen. Hawkeye hjälpte då Black Widow i ett försök att stjäla teknologi från Tony Stark (Iron Man), men försöket blev misslyckat och Black Widow lyckades fly trots svåra skador.

Efter denna incident så bestämde sig Hawkeye för att bli laglydig.
 

Produkter

Handla

Information