• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Iron Man

Här har vi samlat hela vårt sortiment med Tony Stark eller Iron Man som han är mer känd som.

Visa filter

Per sida:

Iron Man T-shirts med mera

Här har vi samlat alla våra T-shirts och övriga licenserade merchandise med Marvels klassiska superhjälte Iron Man. Iron Man är i många avseenden Marvels motsvarighet till DC Comics Batman. En genialisk biljonär som saknar superkrafter, men som tack vare sin och andras uppfinnerikedom kan ta fram utrustning som hjälper hjälten att bekämpa krafter som är mycket starkare än deras egna.

Vem är Iron Man?

Tony Stark födds in i vapenkoncernen Stark Industries. När Tony blir kidnappad för att skapa ett massförstörelsevapen åt sin kidnappare så drabbas han av en mycket allvarlig bröstskada, som han lyckas rädda sig från genom att bygga in en "arc reactor" i bröstet. Istället för att bygga ett massförstörelsevapen åt sin kidnappare så börjar Tony bygga på en robotdräkt istället och med hans reaktor i bröstet som kraftkälla så lyckas han få liv i dräkten. Detta hjälper honom att undkomma sina kidnappares fångenskap och han lyckas till sist fly hem till USA. Väl där låter han sitt företag Stark Industries vidareutveckla hans dräkt, vilket ger honom dräken till Iron Man.

Iron Man debuterade i serietidningen Tales of Supense #39 i mars 1963. Till en början använde skribenten Stan Lee Iron Man för att utforska Kalla Krigets olika teman i serievärlden, då man spelade på den amerikanska tekniken och industrin roll i kampen mot kommunismen.

Produkter

Handla

Information