The Punisher

Här hittar du alla våra produkter med Marvels hämndlystna antihjälte The Punisher. Här finns hoodies, T-shirts eller varför inte en snygg The Punisher patch att sätta på militärjackan eller ryggsäcken.

Visa filter

Per sida:

The Punisher - seriefigur, filmkaraktär och egen TV-serie

The Punisher är en av alla karaktärer vi får möta i Marvels fantastiska serietidningar. Likt alla Marvel-figurer så dök The Punisher först upp i serietidningarna för att numera ha både egen film och egen TV-serie. I både film och TV-serie så agerar The Punisher själv och man stöter inte på dom andra klassiska figurerna från Marvel Universe. Men i serietidningarna däremot så träffar han på Spider-Man, Hulken, Iron Man för att bara nämna några.

Faktum är att första gången The Punisher dök upp i Marvels verk så var det i The Amazing Spider-Man #129 från 1974. Då i rollen av en lönnmördare som var ute efter att mörda Spider-Man.

The Punsher dök dock upp i andra säsongen av superhjälten Daredevils TV-serie, där de båda möttes. På TV-skärmen har The Punisher fått en egen film 1989 med Dolph Lundgren som hämnaren, en ny film 2004 där han spelades av Thomas Jane, en tredje film 2008 där han spelades av Ray Stevenson och till sist en egen TV-serie 2017 med Jon Bernthal i huvudrollen.

Vem är The Punisher?

The Punisher är en man, utan några direkta superkrafter vars fru och barn blev mördade utav maffian. Mordet på hans familj är drivkraften i hans hämnd mot kriminella. Till en början så är det personerna i maffian som låg bakom mordet på hans familj som är måltavlorna. Men när han hämnats sin familj så har han fortfarande en stor törst för fortsatt hämnd. Detta tar han ut på diverse brottslingar som har oturen att hamna i hans väg. Hans fokus är visserligen likt en hjälte att bekämpa brottsligheten men hans raseri, metoder och beteende gör honom ändå till en antihjälte.

The Punisher som egentligen heter Fancis "Frank" Castle har som tidigare nämnt inga superkrafter. Men hans tid inom det militära har gett honom extremt goda kunskaper i vapen, gerillakrigsföring och hand-mot-hand-strid. Detta tillsammans med hans ursinniga raseri mot kriminaliteten gör honom till en mardröm för de brottslingar som råkar på honom.

The Punisher är känd för att bära svarta kläder med en stor döskalle tryckt över hela T-shirten.

 

Produkter

Handla

Information