• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Wolverine

Här hittar du vårt sortiment av kläder och andra merchandise med Marvels mutant Wolverine.


Marvels Wolverine

Marvels karaktär Wolverine förknippar vi väl idag mest med X-men då han spelar en stor betydande roll i filmerna om X-men. Men i serietidningarna så var Wolverine en karaktär som dök upp regelbundet i Marvel Universe olika tidningar. Första gången dök han upp i tidningen om The Incredible Hulk 1974.

Wolverine har förutom X-men även varit en medlem i The Avengers där han var en del av The New Avengers som släpptes 2005.

Wolverine är alltså en mänsklig mutant. En människa som föds med en mutation, det vills äga en förändring i sitt DNA som ger individen förändrade egenskaper jämfört med en vanliga varianten. Wolverine eller James "Logan" Howlett som han egentligen heter är född med benklor som han kan forcera ut mellan sina knogar. Wolverine har även en stark självläckande effekt, vilket också resulterar i att han åldras väldigt sakta. Det gör även att han har en stark resistens mot sjukdomar, droger och olika gift.

Wolverine föddes redan i slutet av 1800-talet. Att han åldras så sakta har gjort att han enligt tidningarna stred med Kanadas militär under WWI och tillsammans med bland annat Captain America under WWII.

Under det sistnämnda så blev Wolverine rekryterad av Team X och som medlem av Team X fick Wolverine falska minnen implementerade i sitt medvetande. Senare blev Wolverine också kidnappad för vad som kom att kallas Weapon X Program där han utsattes för experiment. Bland annat fick han metallen adamantium forcerad på sitt skelett och således också de benklor som han forcerar ut mellan knogarna. Denna fuktansvärt plågsamma process gav han istället dom sylvassa metallklor som vi är vana med att se honom idag.

Efter att sedan lyckats fly från Weapon X Program så började Wolverine arbeta för Kanadas underrättelsetjänst och blev där Kanadas första superhjälte.

Produkter

Handla

Information