Moonshiners

Här hittar du alla våra officiella merchandise från amerikanska docudramat Moonshiners.

Visa filter

Per sida:

Officiella merchandise från Moonshiners

I dokumentärdramat Moonshiners får följa ett helt gäng med grabbar som gömda i skogarna tillverkar det legendariska vita whiskeyn - Moonshine. Ett egendestillerad sprit som tillverkas på majskorn.

Som butik med namnet Dunken.se så faller det sig logiskt att kunna erbjuda ett brett sortiment av merchandise från denna underbara TV-serie. Här hittar du allt från sköna hoodies, sweatshirts, longsleeves och T-shirts.

Trycken från Moonshiners finns både som enkla logotyper och lite mer humoristiska tryck som "Ain't nothin' illegal till you get caught". Ett av alla klassiska citat från TV-serien.

Alla våra merchandise från Moonshiners är självklart officiella licenserade merchandise. De kommer inte från någon illegal tillverkning i skogen.

Moonshiners som TV-serie

För den som känner till vad Moonshine är sedan tidigare, så avslöjar namnet direkt vad TV-serien handlar om. Det är väl inte heller någon större chock att det är i skogarna i USA's norra delar som dessa tvättäkta hillbillys producerar sin sprit. Definitionen av en hillbilly är en person som bor i avlägsna, lantliga bergsområden och då framförallt i Appalacherna. En annan stereotyp för hillbillyn är att det är en fattig, obildad person som gärna dricker lite för mycket alkohol och som ägnar sitt liv åt att tjuvjaga och bränna hembränt.

Så i TV-serien Moonshiners så får vi verkligen följa precis det som ses som hillbilly. Grabbar i Appalacherna som bränner egen sprit i skogen och i ständig kamp för att slippa undan lagens långa arm. Under TV-seriens 9 säsonger så får vi följa olika Moonshiners som bedriver sin hembränning i olika områden. Det de har gemensamt är att de gömmer sig i bergssystemet Appalchernas snåriga skogar, de destillerar egen Moonshine och de lever i ständig rädsla att bli påkomna.

Popcorn Sutton - Moonshiners original

Under den första säsongen av Moonshiners så får vi följa den numera legendariske moonshinern Marvin "Popcorn" Sutton. Delar av första säsongen med Marvin "Popcorn" Sutton var tagen från en dokumentär där dokumentärfilmaren Neal Hucheson följde den numera avlidna hillbillyn. Dokumentären filmades och släpptes 2002 och heter This is the "Last Dam Run of Likker I'll Ever Make".

År 2007 så greps Sutton av polis och dömdes för illegal destillering av sprit samt för innehav av olagligt vapen. Han dömdes 2009 till 18 månader i fängelse. Ett fängelsestraff som han aldrig tjänade av då han istället valde att ta sitt liv med gift. Orsaken sägs varit att han inte ville avtjäna sitt straff samt att diagnostiserats med cancer.

I december två år efter Suttons tragiska död så släpptes första avsnittet av Moonshiners.

Popcorn Suttons namn lever idag vidare, mycket tack vare den amerikanska musikern Hank Williams Jr. Hank Williams Jr. köpte in sig i ett destilleri som på laglig väg började tillverka spriten Popcorn Sutton's Tennessee White Whiskey. Det sägs att spriten är tillverkad efter Suttons egna hemliga recept samt destilleras med den teknik som Sutton själv använde i sin olagliga destillering av spriten.

Så en man som var moonshiner och levde för sin destillering lever nu vidare på bästa möjliga sätt.

Produkter

Handla

Information