• Gå med i vårt nyhetsbrev
 • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

My Little Pony kläder och prylar

Upptäck vårt omfattande sortiment av My Little Pony-merchandise, perfekt för fans i alla åldrar!

Från mysiga kläder och unika muggar till bedårande gosedjur och mer, våra noggrant utvalda produkter firar den magiska världen av Equestria.

Oavsett om du är en långvarig Brony eller en nyfiken nykomling, hittar du den perfekta presenten eller samlarobjektet för att visa din kärlek till Twilight Sparkle, Rainbow Dash och alla dina favoritponnyer. 

Visa filter

Per sida:

Välkommen till Equestria - din one-stop-shop för allt My Little Pony!

Har du någonsin drömt om att dyka ner i en värld fylld av magi, vänskap och regnbågsfärgade ponnyer? Då har du kommit rätt! Hos Dunken finner du portalen till Equestria där du kan klä dig, dricka och omge dig med en riktig My Little Pony-glädje varje dag.

En garderob sprängfylld av magi

T-Shirts & Hoodies: Här tillåts alla Bronies att bära sin favoritponny  med stolthet. I vårt sortiment finns ett  urval av T-shirts och hoodies. Fyllda av helt magiska motiv som hyllar dessa klassiska ponys. 

Linnen: För dagar då solen strålar lika klart som Raritys diamanter, har våra linnen ryggen på dig – bokstavligen talat.

Magiska Muggar & Mer:Varje äventyr börjar med en kopp te eller kaffe, och vad kan vara bättre än att dricka det ur en My Little Pony-mugg? Vare sig du är Team Twilight Sparkle eller föredrar Fluttershys mjuka charm, har vi muggen för dig.

När kom My Little Pony egentligen?

My Little Pony är en franchise som har blivit en kär del av många barns och även vuxnas liv sedan dess introduktion. Det som började som en leksakslinje lanserad av Hasbro i början av 1980-talet har utvecklats till en omfattande mediefranchise som omfattar animerade serier, filmer, leksaker och en mängd andra produkter. Dess historia speglar inte bara förändringarna i barnkulturen över tid utan även de förändrade sätten som berättelser kan berättas och konsumeras.

Ursprung och första generationen (1980-talet)

My Little Pony lanserades först 1981 som en leksakslinje av Hasbro, med de första ponnyerna som träffade butikshyllorna 1982. Dessa ursprungliga ponnyer kännetecknades av deras färgstarka kroppar, manar, och ett distinkt "cutie mark" på ena sidan av deras kroppar. De var tänkta att appellera till unga flickor och blev snabbt en stor succé. Från leksakerna utvidgades franchisen till en animerad special "My Little Pony" 1984, följt av en animerad serie som körde från 1986 till 1987, och även en långfilm 1986. Denna era, ofta refererad till som G1 (Generation 1), etablerade My Little Pony som en varaktig del av 1980-talets populärkultur.

Andra och tredje generationen (1990-talet till 2000-talet)

Under 1990-talet och tidigt 2000-tal genomgick My Little Pony flera omstartsförsök med varierande framgång. Generation 2 (G2) lanserades på mitten av 1990-talet, med en helt ny design som var slankare och mer lik en riktig häst. Denna generation hade dock inte lika stor framgång och var mer populär i Europa än i USA.

Generation 3 (G3), som introducerades i början av 2000-talet, återgick till mer traditionella, kraftfulla och färgglada designs och hade bättre framgång, särskilt med ett antal direkt-till-video-filmer och specialerbjudanden som hjälpte till att hålla franchisen relevant.

My Little Pony: Friendship Is Magic (2010-talet)

Den fjärde generationen av My Little Pony, känd som My Little Pony: Friendship Is Magic, lanserades 2010 och blev snabbt en kulturell sensation. Skapad av Lauren Faust, denna iteration innehöll en starkare fokus på berättelser, karaktärsutveckling och teman om vänskap och inkludering. Serien blev inte bara populär bland sin avsedda unga publik utan också vann en betydande följare bland tonåringar och vuxna, känd som "bronies". Denna generation omfattade nio säsonger av tv-serien, en långfilm, och flera spin-off serier och filmer, vilket ytterligare utvidgade My Little Ponys räckvidd och inflytande.

Pågående popularitet idag

My Little Pony fortsätter att vara en relevant del av populärkulturen, med nya iterationer, inklusive en femte generation (G5) som tar konceptet till nya riktningar samtidigt som kärnprinciperna om vänskap och magi bibehålls. Varje generation har byggt på och anpassat sig till sin tids kulturella och teknologiska landskap, vilket visar franchisens förmåga att förnya sig och fortsätta förtrolla nya generationer av fans

Vad heter alla My Little Ponys?

Att lista alla "My Little Pony"-karaktärer hade varit en rejäl utmaning, eftersom det finns hundratals ponnyer som har introducerats genom de olika generationerna av leksaker, TV-serier, och filmer sedan starten på 1980-talet.

Varje generation har introducerat en ny uppsättning karaktärer, med vissa namn som återanvänds eller omformas över generationerna. Här kan vi dock ge dig en översikt över några av de mest ikoniska och centrala ponnyerna från de olika generationerna, där vi särskilt fokuserat på de som har spelat stora roller i TV-serierna och filmerna.

Generation 1 (1980-talet)

 • Firefly
 • Megan
 • Applejack
 • Bow Tie
 • Bubbles
 • Moondancer

Denna generation introducerade många ponnyer som skulle komma att ses som grundstenar i "My Little Pony"-universumet, även om deras personligheter och berättelser skulle utvecklas och förändras i senare versioner.

Generation 2 (1990-talet)

Denna generation såg en omstart i design och introducerade nya karaktärer, men den blev inte lika populär och hade därför inte lika stort inflytande på franchisens bredare berättelse.

Generation 3 (2000-talet)

 • Pinkie Pie
 • Rainbow Dash
 • Scootaloo

Dessa karaktärer, liksom många andra i G3, presenterades med mer distinkta personligheter och började utforska mer utvecklade berättelser i deras videofilmer och specialerbjudanden.

Generation 4: My Little Pony: Friendship Is Magic (2010-talet)

 • Twilight Sparkle
 • Applejack
 • Fluttershy
 • Rarity
 • Pinkie Pie
 • Rainbow Dash
 • Spike (en drake, men ofta inkluderad som en huvudkaraktär)

Denna generation är kanske den mest kända och älskade, tack vare den populära TV-serien "My Little Pony: Friendship Is Magic". Dessa karaktärer utvecklades med rika bakgrundshistorier och personligheter, vilket bidrog till seriens och franchisens långvariga framgång.

Generation 5 (2020-talet)

 • Sunny Starscout
 • Izzy Moonbow
 • Hitch Trailblazer
 • Zipp Storm
 • Pipp Petals

Denna senaste generation lanserades med filmen "My Little Pony: A New Generation", som introducerade en helt ny uppsättning karaktärer och en uppdaterad värld med nya utmaningar och äventyr.

Även om dessa listor visar några av de mest klassiska karaktärerna från My Little Ponys universum så är det viktigt att notera att detta bara är en bråkdel av alla "My Little Pony"-karaktärer som finns. Varje generation har också inkluderat ett stort antal sekundära och bakgrundsponnyer som har sina egna fans och ibland även egna berättelser som utforskas i serietidningar, böcker och fan-produktioner.

En oändlig värld av My Little Pony helt enkelt. 

Produkter

Handla

Information