• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Suntrip kläder

Köp dina Suntrip kläder här på Dunken och få dom i tid innan din sällskapsresa.

Visa filter

Per sida:

Sällskapsresan med Suntrip.

Det är en riktigt familjefilms klassiker där ett gäng Svenskar åker ner till värmen på Canarieöarna och där utspeglas allt som det brukar göra på en resa till värmen. En fantastisk film som du måste se. Den är lika aktuell idag som när den skapades.

Sällskapsreasn är en svensk komedifilm som släpptes på biograferna i Sverige den 22 augusti 1980. Filmen är regisserad av Lasse Åberg och skriven av Bo Jonsson och Lasse Åberg. Den är den första filmen i en rad med filmer som är mycket populär i Sverige och har nått kultstatus. Många svenskar har sett filmen och många repliker från filmen är välkända och refereras ofta av många svenskar.

Handlingen följer Stig-Helmer Olsson, spelad av Lasse Åberg, en gammalmodig och blyg svensk, som reser till den fiktiva staden Nueva Estocolmo på Gran Canaria. Innan resan träffar han psykiatern Dr. B. A:son Levander, spelad av Magnus Härenstam, för att behandla sin flygrädsla. Levander lurar Stig-Helmer att smuggla pengar åt en annan turist, Gösta Angerud, genom att be Stig-Helmer att leverera en julklapp till Levanders faster i Nueva Estocolmo. På flygplatsen i Sverige träffar Stig-Helmer och blir vän med en man från Norge, Ole Bramserud, spelad av Jon Skolmen. Bland de andra turisterna finns Angerud, de ogifta systrarna Maj-Britt och Siv, de tunga drickarna Berra och Robban som söker efter en spritbutik vid namn Pepe's Bodega, samt det nygifta och kameraentusiastiska Storch-paret.

Sällskapsresan har blivit en klassiker i Sverige, även om den inte fick ett bra mottagande av svenska kritiker vid premiären. Filmen blev dock en stor framgång på biograferna och över 2 miljoner människor såg filmen, vilket gör den till den mest sedda svenska biofilmen i Sverige.

Köp Suntrip kläder här på Dunken!

Vi på Dunken vill ju givetvis att du ska kunna köpa dina Suntrip kläder här hos oss och det är givetvis äkta merch som vi tillhandahåller. Utöver kläder så hittar du även en härlig kaffemugg och den klassiska solhatten.

Produkter

Handla

Information