Nätsjalar

Här hittar du ett brett sortiment med nätsjalar, även kallat Scrim scarf. Då plagget är framtaget för militära operiationer så är de ofta mönstrade i kamouflage, men finns här även som enkelfärgade.

Per sida:

Köpa nätsjal online

Här ser du vårt breda sortiment av nätsjalar. Nätsjalarna är tillverkat i så kallat scrimnät som traditionellt används som kamouflering av militär. Militär kan använda scrimnät på hjälmar, vapen eller som sjal. Sjalen kan du enkelt veckla ut och lägga över huvudet.

Tack vare nätets breda maskor så får du god syn genom nätet men utifrån så blir ditt ansikte kamouflerat.

Nätsjal eller Scrim scarf

Nätsjal eller näthalsduk är väl det namn som faller en lekman naturligast i munnen när man tittar på plagget. Men då nätet kallas för scrimnät så kommer sjalen av nätet ofta att kallas för scrimscarf eller scrimsjal.

Nätsjalens funktion

Nätsjalen är faktiskt förvånansvärt varm och fungerar till viss del som isolering mot halsen. Den är dessutom lättare än liknande militära plagg som till exempel shemagh. Men då det är ett militärtplagg så är den viktigaste funktionen att agera kamouflage.

Det är därför inte så konstigt att plagget ofta används av krypskyttar, på engelska kallat snipers. Krypskytten kan dra sin scrim över huvudet som kamouflage och sjunka in i sin omgivning. Ofta är även själva prickskyttsgeväret klädd i scrimnät för att även det ska sjunka in i sin omgivning.

Produkter

Handla

Information