M90 camo kläder

Här hittar du alla våra kläder som finns med svenskt M90 camo.

Visa filter

Per sida:

M90 camo kläder

Kläder i M90

M90 är ett kamouflagemönster som användas på Sveriges försvarsmakt uniformsystem 90. Kamouflaget har ett splintermönster med geometriskt distinkta former vars mönster överenstämmer med svensk natur. Färgerna skiftar mellan mörkgrön, ljusgrön, marinblått/svart och beige.

Kamouflaget infördes under 80-talet och ersatte det tidigare enkelfärgade olivgröna M59.

M90 har fått smeknamnet lövhögen och smeknamnet har inte bara kommit utav färgerna/mönstret, utan smeknamnet kom främst då de tidigare modellerna i uniformen prasslade.

M90 byxor för civila marknaden

M90 byxor är ett klassiskt plagg inom det svenska försvaret, och en av de viktigaste delarna av dess uniform. Byxor i M90 har med utförsäljning av militärt överskott kommit att bli populära även utanför försvaret och används ofta av personer som söker en praktisk, funktionell och robust byxa som är lämplig för både vardagliga aktiviteter och utomhusaktiviteter. Därav har det även kommit många nyproduktioner i M90 som kanske är mindre klassiska för försvarets användningsområden. Till exempel friluftsbyxor i M90.

Det de flesta M90 byxor har gemensamt, bortsett från kamouflaget är att de är tillverkade av slitstarkt material som är anpassat för att tåla användning av det lite tuffare slaget. Tyget på byxorna kan till exempel vara en blandning av bomull och polyester, vilket ger en bra kombination utav hållbarhet och komfort. Byxorna är i regel också försedda med flera praktiska funktioner som gör dem lämpliga för en mängd olika användningsområden. Till exempel har byxorna många gånger flertalet praktiska fickor på både sidorna och benen, vilket ger gott om förvaringsutrymme för till exempel mobiltelefoner, verktyg eller andra tillbehör. Byxorna har många gånger också förstärkta knän och säte, vilket ger extra skydd och komfort för användaren samtidigt som det skyddar byxornas stresspunkter.

Byxorna är i regel lättjusterade för att passa olika kroppstyper och komfortbehov och finns i en rad olika storlekar.

Sammanfattningsvis är M90 byxor ett praktiskt och hållbart plagg som är perfekt för utomhusaktiviteter, arbete eller för dem som vill ha en robust och bekväm byxa till vardags. Med sina många praktiska funktioner så är M90 byxor ett utmärkt val för alla som söker en pålitlig och bekväm byxa som tål hård användning.

Variant av M90 kamouflage är M90K

Grundmönstret är det camo som går i gröna nyanser men till detta finns även en variant av ökenkamouflage som kallas M90K. Där byts färgerna mot beige, beige-grön, grå och brun istället. Denna kamouflage används av de svenska internationella fredsbevarande styrkorna i t.ex. Afghanistan och Liberia.

Introduktion till M90 Kamouflage

M90 camo är ett kamouflagemönster som utvecklades i Sverige i slutet av 1980-talet. Det har ett unikt mönster som med ett splintermönster kombinerar de fyra färgerna mörkgrönt, ljusgrönt, mörkt marinblått/svart samt beige. Mönstret är utformat för att smälta in i den svenska miljön, vilket gör att bäraren kan förbli dold i en mängd olika situationer. M90-kamouflagemönstret anses vara ett av de mest utvecklade kamouflagemönstren i världen.

I det civila är M90 kamouflagemönstret är ett utmärkt val för alla som vill göra ett djärvt modeuttryck. Det är perfekt för dem som vill sticka ut från mängden och uttrycka en lite mer militär stil. Det unika mönstret i M90 kamouflage gör det till ett utmärkt val för alla som vill göra ett statement eller ha en svensk stil med sina militärkläder.

Historien om M90-kamouflage

M90-kamouflagemönstret utvecklades i Sverige i slutet av 1980-talet. Det utformades ursprungligen för att användas av den svenska militären, men har sedan dess även blivit populärt bland civila modedesigners.

M90-kamouflagemönstret splintermönster och färgsättning utformades för att smälta in i svenska skogar och slätter och göra det svårt för en fiende att upptäcka bäraren.

Fördelar med att bära M90-kamouflage

M90-kläder har en mängd olika fördelar. De är perfekta för alla som vill vara snygga samtidigt som de är dolda. Att använda M90 vid till exempel jakt i svenska skogar, gör att man får ett vad de absolut bästa kamouflage för miljön 

Bortsett från det välutvecklade kamouflaget så är M90-kläderna i regel skapade för att efterlikna de olika militära plagg som utvecklats världen över. Detta ger en rad fördelar när det kommer till hållbarhet, funktionalitet och isolering. Det är ofta så att M90-kläderna har en funktion där de till exempel ska klara hålla vatten från kroppen, och då är de välutvecklade för just detta ändamålet.

De bästa produkterna för M90-uniform

När det gäller M90-kläder finns det en mängd olika produkter tillgängliga. Dessa inkluderar byxor, tröjor, jackor och till och med hattar och kepsar. Var och en av dessa produkter kan hjälpa till att komplettera M90-looken och tillsammans ger dom dig en fullständig M90-uniform.

Byxor är ett utmärkt sätt att komplettera M90-looken. De finns i en mängd olika modeller och funktioner, vilket gör det lätt att hitta ett par som passar din individuella stil. Tröjor och jackor är också ett bra sätt att komplettera looken och hålla dig varm under de kallare månaderna.

Tillbehör är också ett utmärkt sätt att komplettera M90-looken. Tillbehör som hattar, halsdukar och väskor kan lägga till en touch av stil och göra ett uttalande. Det finns också en mängd småsaker som lappar och pins som kan användas för att komplettera looken.

Tips för att bära M90-kläder

När det gäller att bära M90-kläder så är det viktigaste att fundera ut vid vilket tillfälle plagget ska användas och hur behovet av olika funktioner då kan tänkas utformas. Det är viktigt att välja rätt plagg för ditt behov.

Ska du till exempel använda ett plagg vid jakt så behöver du ett plagg som prasslar. Kan du tänkas utsättas för regn så behöver du vind- och vattentätt plagg. Kan det bli kallt så behöver du ha ett varmt fodrat plagg och kan det bli varmt så behöver ditt plagg kunna andas.

En extra detalj som gör så mycket är om du kompletterar dina M90-kläder med accessoarer. Tillbehör som hattar, halsdukar och väskor kan bidra till att komplettera looken och göra outfiten komplett. Det finns också en mängd småsaker som patches och tubhalsdukar som kan användas för att komplettera utseendet.

Populära stilar av M90-kläder

M90-kläder finns i en mängd olika plagg och funktioner. Dessa stilar inkluderar M90 byxor, M90 tröjor och M90 jackor med mera. Var och en av dessa plagg  är utformade för att passa bekvämt, fylla en viss funktion och givetvis att ha rätt M90-mönster i form och färgsättning.

M90 byxor är ett utmärkt val för dig som vill ha en strikt friluftslook. Dessa byxor finns i en mängd olika stilar och funktioner, vilket gör det lätt att hitta ett par som passar dig och ditt behov. De är lätta och bekväma, vilket gör dem perfekta för dem som är aktiva eller behöver röra sig snabbt.

M90-tröjor är också ett utmärkt sätt att få en tydlig M90-look. Dessa tröjor har M90:s kamouflagemönster och är perfekta för dem som vill kamouflera sig vid jakt, fågelskådning eller annat. Eller varför inte för de som bara vill klä sig till vardags ett en klassisk svensk militärstil.

M90 jackor är ett perfekt när du vill ha en svensk militärlook. Dessa jackor finns också i en mängd olika versioner och funktioner. Här finns alltifrån fodrade vindjackor, sommarjackor till riktigt varma vinterjackor.

Tillbehör till M90-kläder

När det gäller tillbehör till dina M90-kläder finns det en mängd olika alternativ. Tillbehör som hattar, halsdukar och väskor kan hjälpa till att komplettera looken och göra din M90-unirform fullständig. Det finns också en mängd små föremål som patches som kan användas för att komplettera utseendet av dina olika plagg och tillbehör.

 

Produkter

Handla

Information