Halsduk

Köp halsduk online. Här hittar du ett helt gäng med stilrena, tuffa och eleganta halsdukar av olika typer. 

Alltifrån varma stickade, finare accessoar-halsdukar till halsdukar för dig som vill bära ditt lags färger.

Visa filter

Per sida:

Köpa halsdukar online

Halsduken är först och främst ett plagg som används för att hålla dig varm runt halsen. Halsduken är oftast avlång och antingen bred stickning eller tätt stickad tub i dubbla lager. Halsduken används främst under vinterhalvåret och är ett praktiskt plagg då det likt tubhalsduken och palestinasjalen, enkelt går att dra upp halsduken över ansiktet för att även där skydda mot vind och kyla.

Fördelen med att köpa halsduk online är att du enkelt kan få en överskådlig bild av ett brett sortiment samt hitta halsdukar som fysiska butiker har svårt att lagerhålla. När du beställer halsduk online så var noga med att kolla halsdukens längs samt material. Dessa två faktorer är dom främsta som skiljer de olika halsdukarna åt. 

Halsdukar som accessoar

Halsduken har under 1900-talet kommit att bli en vanlig accessoar och halsdukar i lite finare tyger började öka i antalet. Idag är det inte ovanligt att man har en lite finare halsduk till den lite finare rocken eller när man klär upp sig. 

Halsduken fungerar då både som den praktiska halsvärmaren samt en lite finare accessoar. 

Önskar man inte värma halsen utan endast vill bära halsduken som accessoar så kan man låta halsduken vila över axlarna för att gå ner över bröstkorgen på båda sidor. 

Halsduken som supporter

Är du lite sportintresserad så vet du att många t.ex. fotbollssupportrar har halsdukar med sitt lags färger eller loggor. Orsaken till detta tror man ligger i enkelheten. Man vet inte vem som var först med att visa sin lagtillhörighet med en halsduk men när lagen började ha sina egna färger så började även supportrar tillverka rosetter, flaggor, hattar och kläder för att supporta sitt lag.

Halsduken var dock ett plagg som bars inom alla typer av samhällsklass. Från de fina herrarna till den mer vanliga medelklassen. Halsduken var helt enkelt ett praktiskt plagg att bära med sig då du knöt den runt halsen och gick sedan att vifta med i glädje samt hålla upp under matchen. 

Produkter

Handla

Information