• Gå med i vårt nyhetsbrev
  • Fri frakt över 800 kr, ord 59 kr

Vad passar till ljusa jeans för herr?

Ljusa jeans är ett flexibelt plagg som kan anpassas till en mängd olika stilar.

Här är några exempel på hur ljusa jeans kan matchas för att skapa specifika looks:

Casual Look

För en avslappnad och bekväm stil, kombinera ljusa jeans med en enkel, välpassande t-shirt och ett par rena, vita sneakers. Lägg till en öppen skjorta i flanell eller denim för extra lager på kyligare dagar. Accessoarerna kan hållas minimala, kanske bara ett läderarmband och en sportig klocka.

Smart Casual

Smart casual är en stil som balanserar mellan avslappnat och formellt. Matcha dina ljusa jeans med en kavaj och en vit eller ljusblå skjorta under. För skor, välj loafers eller brogues i läder. Ett tunt läderbälte och en diskret klocka kompletterar looken perfekt.

Preppy Stil

Preppy-stilen är inspirerad av den klassiska amerikanska college-looken. Bär dina ljusa jeans med en pikétröja eller en oxford-skjorta, eventuellt med ett monogram för en extra preppy touch. Lägg till en stickad tröja knuten över axlarna eller en väst för kyligare väder. Båtskor eller loafers i läder fungerar utmärkt till denna stil.

Street Style

För en mer urban och trendig look, kombinera ljusa jeans med statement-t-shirts, oversized hoodies, eller en bomberjacka. Sneakers, särskilt de med en chunky design, är det självklara valet för skor. Accessoarerna kan vara mer uttalade här, som en ryggsäck i en ljus färg, en keps, och stora hörlurar.

Sommarlook

På sommaren är ljusa jeans perfekta för att skapa en fräsch och luftig outfit. Kombinera dem med lätta, andningsbara skjortor i linne eller bomull. Sandaler eller espadrillos kan ersätta sneakers för en ännu somrigare känsla. Ett snyggt solhatt och solglasögon är oumbärliga tillbehör för den här looken.

Höst/Vinter

Under de kallare månaderna kan ljusa jeans matchas med tjockare tröjor och stickade plagg. En tjock kabelstickad tröja eller en turtleneck tillsammans med en tung parkas eller en ullkappa håller dig varm. Lägg till ett par robusta kängor för att fullända outfiten.

Varje stil har sin egen charm och kan modifieras ytterligare för att passa din personliga smak. Genom att mixa och matcha olika plagg och accessoarer kan du använda dina ljusa jeans för nästan vilket tillfälle som helst.

 

 

Vad bör man då undvika att matcha sina ljusa jeans med?

När du matchar ljusa jeans finns det några riktlinjer och misstag du bör undvika för att hålla din look sammanhängande och stilfull. Här är några tips på vad du bör undvika:

För Många Ljusa Färger

Att bära för många ljusa färger på en gång kan göra att din outfit ser blek och ointressant ut.
Försök att skapa kontrast genom att inkludera mörkare färger eller jordnära toner som balanserar de ljusa jeansen.

Överdrivet Formella Plagg

Ljusa jeans är i grunden ett mer casual plagg, så att försöka matcha dem med alltför formella klädesplagg, som en traditionell affärskavaj eller en formell skjorta med manschettknappar, kan resultera i en disharmonisk look.
Sikta istället på smart casual eller avslappnade alternativ.

För Många Mönster eller Tryck

Medan ett plagg med ett intressant mönster kan lyfta en enkel outfit, kan för många mönster eller tryck göra din ensemble rörig och distraherande.
Välj en fokuspunkt för ditt mönster och håll resten av outfiten mer återhållen.

För Stora eller För Små Storlekar

Att bära kläder som inte passar väl (antingen för stora eller för små) kan förstöra helhetsintrycket av din look.
Ljusa jeans, särskilt, tenderar att framhäva passformen mer än mörka jeans gör. Se till att dina jeans passar bra i midjan, rumpan, och längden för en smickrande silhuett.

För Tungt Vinterkläder

Att kombinera ljusa jeans med tunga vinterkläder kan se malplacerat ut, särskilt om plaggen är i mycket mörka färger eller tjocka material. Om du använder ljusa jeans under kallare månader, försök att balansera dem med vinterkläder i lättare färger och material som kompletterar jeansens casual estetik.

Omatchade Skor

Skor som är för formella eller som inte matchar stilen på resten av din outfit kan kasta av din look.
Undvik till exempel att bära ljusa jeans med mycket formella skor som oxfords eller brogues i en alltför formell kontext.
Stick istället till skor som kompletterar de avslappnade och mångsidiga egenskaperna hos ljusa jeans.

Genom att undvika dessa misstag kan du säkerställa att dina ljusa jeans alltid ser bra ut, oavsett vilken outfit du väljer att kombinera dem med.

Produkter

Handla

Information